Fotbal: Messi, la cea de-a 100-a dublă din cariera sa în tricoul lui FC Barcelona

Fotbal: Messi, la cea de-a 100-a dublă din cariera sa în tricoul lui FC Barcelona

Atacantul argentinian Lionel Messi, a reușit cea de-a 100-a dublă din cariera sa, în partida pe care FC Barcelona a câștigat-o pe teren propriu, cu scorul de 4-2, în fața formației CF Valencia, duminică seara, în cadrul etapei a 28-a a campionatului de fotbal al al Spaniei.

Messi a punctat în minutele 45 (din penalty) și 52 ale meciului de pe Camp Nou, ajungând la 41 de goluri marcate de la startul acestui sezon, 25 dintre ele fiind reușite în Primera Division, unde ocupă primul loc în clasamentul golgheterilor.

Decarul Barcelonei a stabilit, cu această ocazie, două recorduri, fiind primul jucător care atinge pentru al optulea sezon consecutiv bariera de 40 de goluri marcate în toate competițiile, precum și pe cea de 25 de goluri înscrise în Primera Division, notează cotidianul sportiv spaniol AS.

În vârstă de 29 ani, Lionel Messi a evoluat întreaga sa carieră la FC Barcelona, pentru care a marcat până în prezent 505 goluri în 603 partide disputate în toate competițiile, fiind cel mai bun marcator din istoria clubului catalan.

Argentinianul este singurul jucător din istoria fotbalului care a cucerit de cinci ori în cariera sa prestigiosul trofeul Balonul de Aur și fotbalistul cu cele mai multe goluri marcate în meciuri oficiale pe parcursul unui an calendaristic (91 de goluri în 2012).

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…