Fotbal: Messi va egala recordul de meciuri disputate pentru FC Barcelona

Fotbal: Messi va egala recordul de meciuri disputate pentru FC Barcelona

Lionel Messi va egala recordul de meciuri disputate în tricoul echipei de fotbal FC Barcelona, deţinut de Xavi Hernandez, luni seara, cu ocazia meciului de pe teren propriu cu Huesca, din campionatul Spaniei, informează Reuters.

Messi va disputa cu această ocazie a 767-a sa partidă pentru FC Barcelona, egalându-l pe fostul mijlocaş spaniol Xavi, actualul antrenor al echipei Al-Sadd din Qatar.

Starul argentinian urmează să stabilească un nou record de apariţii pentru gruparea catalană la meciul următor, programat sâmbătă, când Barca va juca în deplasare cu Real Sociedad.

Acesta nou record se adaugă celor deja deţinute de Lionel Messi, care s-a alăturat Barcelonei în 2000, la vârsta de 13 ani, făcându-şi debutul în prima echipă în 2004.

Atacantul argentinian, în vârstă de 33 ani, l-a depăşit în 2012 pe Cesar, golgheterul istoric al lui FC Barcelona la momentul respectiv, iar până acum a marcat 659 de goluri pentru catalani.

Messi l-a devansat totodată, în august 2018, pe fostul căpitan Anders Iniesta ca număr de titluri, ajungând în prezent la 34 de trofee cucerite alături de Barca.

El deţine de asemenea recordul Barcelonei ca număr de assist-uri (389), hat-trick-uri (48) şi goluri marcate într-un singur sezon (73, în campania 2011-2012).

Pe lângă recordurile la nivel de grup, Messi a devenit cel mai bun marcator din istoria campionatului Spaniei în 2014 şi a cucerit de şase ori Balonul de Aur, atribui celui celui mai bun fotbalist al planetei.

În cazul în care Lionel Messi nu îşi va prelungi contractul cu FC Barcelona, scadent la finalul acestui sezon, clubul catalan va pierde cel mai mare jucător care a evoluat vreodată sub culorile sale.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”