Fotbal: Mihai Bălaşa convocat la echipa naţională în locul lui Ionuţ Nedelcearu

Fotbal: Mihai Bălaşa convocat la echipa naţională în locul lui Ionuţ Nedelcearu

Fotbalistul Mihai Bălaşa a fost convocat de selecţionerul Mirel Rădoi la echipa naţională pentru meciurile cu Islanda, din barajul pentru EURO 2020, Norvegia şi Austria, ambele din Liga Naţiunilor, în locul lui Ionuţ Nedelcearu, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Nedelcearu va absenta de la partidele naţionalei din octombrie deoarece nu poate parcurge protocolul UEFA pentru COVID-19, el făcând obiectul unui transfer în această perioadă.

"Potrivit protocolului UEFA, pentru disputarea partidei cu Islanda este obligatorie efectuarea testării COVID a jucătorilor în MD-3, adică mâine, luni, 5 octombrie. Această testare obligatorie este programată mâine la CNF Mogoşoaia. Obligativitatea testării în MD-3 vine pentru că disputăm partidă în deplasare iar programarea transportului cu charter este marţi după-amiază. În cazul partidelor disputate acasă, testarea poate fi efectuată în MD-1. Clubul Ufa din Rusia la care este legitimat Ionuţ Nedelcearu a acceptat oferta unui alt club (n.r. - AEK Atena) pentru jucătorul român, iar finalul perioadei de transferuri îl reprezintă data de 5 octombrie. Fundaşul trebuie să efectueze vizita medicală la noul club din afara României şi să semneze, astfel că deplasarea lui din cantonament la noul club şi înapoi ar aduce imposibilitatea de a parcurge protocolul UEFA pentru COVID-19 descris mai sus. În acest context, tricolorul a părăsit în această după-amiază cantonamentul de la Mogoşoaia", se menţionează pe site-ul citat.

În locul lui Nedelcearu, selecţionerul Mirel Rădoi l-a convocat de urgenţă pe Mihai Bălaşa, fundaşul Universităţii Craiova care se afla iniţial pe lista adiţională a jucătorilor echipei naţionale.

Fotbalistul de 25 de ani cu 6 selecţii în palmares se va alătura lotului la antrenamentul din această seară, primul pentru România înaintea partidei cu Islanda.

Echipa naţională a României întâlneşte la 8 octombrie, de la ora 21:45, la Reykjavik, selecţionata Islandei, în semifinala play-off-ului pentru EURO 2020. În cazul unui succes în Islanda, reprezentativa României va disputa pe 12 noiembrie, în deplasare, finala play-off-ului EURO, cu Bulgaria sau Ungaria.

De asemenea, România va juca în Grupa 1 din Liga B a Ligii Naţiunilor împotriva Norvegiei pe 11 octombrie, la Oslo (ora 19:00), şi contra Austriei, pe 14 octombrie, la Ploieşti (ora 21:45).
AGERPRES (AS-editor: Marius Ţone, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...