Fotbal: Mirel Rădoi - Jucătorii sunt afectaţi mental de pierderea calificării; vor fi schimbări cu Norvegia

Fotbal: Mirel Rădoi - Jucătorii sunt afectaţi mental de pierderea calificării; vor fi schimbări cu Norvegia

Selecţionerul echipei de fotbal a României, Mirel Rădoi, a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că va efectua schimbări în formula de start pentru partida cu Norvegia din Liga Naţiunilor, precizând că jucătorii sunt încă afectaţi de ratarea calificării la Campionatul European de anul viitor, după ce au pierdut barajul cu Islanda.

"E clar că vor fi schimbări în primul 11. Şi asta pentru că a fost călătoria în Islanda, apoi principiile noastre de joc, pentru a respecta ceea ce ne-am propus la început acestei campanii, să avem o posesie bună a balonului, să controlăm jocul. Cred că lucrurile acestea ar trebui să continue pentru că sunt lucrurile pozitive pe care le-am avut. Va trebui din punct de vedere mental să discutăm şi astăzi cu jucătorii pentru că în continuare par afectaţi după pierderea calificării. Va trebui să echilibrăm balanţa pentru ca măcar în prima repriză să nu o mai avem aceeaşi din partida cu Islanda", a spus Rădoi.

Antrenorul naţionalei României speră ca partida cu Norvegia să fie una interesantă, cu multe goluri.

"Se vede un progres clar la naţionala Norvegiei. La noi sunt multe lucruri pe care încercăm să le schimbăm acum. Cred că va fi un meci interesant mâine seară, cu goluri de ambele părţi. Ar fi foarte bine dacă am reuşi să nu primim gol, dar forţa în atac a echipei naţionale a Norvegiei poate să ne pună şi nouă şi oricărei alte echipe mari probleme. Doar cu gândul la victorie vom intra mereu, jucătorii ştiu că ăsta este primul lucru pe care trebuie să îl facă, să câştigăm, mai ales că avem o echipa naţională care încearcă mereu să aibă posesia balonului. Nu vom putea să ne apărăm la infinit, pentru că mai devreme sau mai târziu vom primi gol. Va trebui să stăm cât mai sus pentru a ţine adversarul cât mai departe de poarta noastră pentru a câştiga fiecare partidă", a mai spus Rădoi.

El speră să reuşească să le ridice moralul tricolorilor pentru a avea o altă atitudine în partida cu Norvegia: "Cred că în momentul de faţă trebuie să vorbim de forţa grupului, este tot ceea ce trebuie să primeze în acest moment. Au înţeles bine mesajul nostru, fiecare încearcă prin calităţile lui să aducă un aport la echipă. În momentul de faţă nu ştim care poate fi primul 11 al Norvegiei. Au avut şi ei o partidă de 120 de minute şi e puţin probabil să găsim chiar aceiaşi jucători şi mâine seară. Astăzi vor lua şi jucătorii contact cu ceea ce vrem să facem, dacă putem să reglăm lucrurile din punct de vedere mental, lucrurile vor sta cu totul altfel".

Echipa naţională de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2020, după ce a fost învinsă de selecţionata Islandei cu scorul de 2-1 (2-0), joi seara în semifinalele barajului pentru EURO 2020, pe Stadionul Laugardalsvollur din Reykjavik.

România a ratat astfel un nou turneu final, unul dintre cele mai importante, având în vedere că la Bucureşti, pe Arena Naţională, vor avea loc trei meciuri din grupele Campionatului European şi unul din optimi.

Islanda continuă lupta pentru calificare şi va juca în finala play-off-ului cu Ungaria, la Budapesta, pe 12 noiembrie.

România va întâlni, duminică, de la ora 19:00, selecţionata Norvegiei, într-un meci din cadrul grupei 1, liga B, a Ligii Naţiunilor, urmând ca miercuri să evolueze pe teren propriu, de la ora 21:45, în compania naţionalei Austriei.
AGERPRES (A-autor: Adrian Ţone, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”