Fotbal: Mirel Rădoi - Pe Camora e posibil să îl vedem la naţionala României la următoarele meciuri

Fotbal: Mirel Rădoi - Pe Camora e posibil să îl vedem la naţionala României la următoarele meciuri

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că este posibil să îl convoace la următoarele acţiuni ale primei reprezentative pe Mario Camora, fotbalist de origine portugheză care a dobândit miercuri oficial cetăţenia română .

"Pe Mario Camora e posibil să-l vedem în următoarele meciuri, făcând parte din lotul echipei naţionale. Aşa cum am spus, înainte de aceste partide situaţia lui juridică nu era foarte clară şi nu am vrut să riscăm. Nu aş vrea să comentez alte puncte de vedere pentru că în momentul de faţă Marica poate vorbi doar din punct de vedere administrativ şi nu tehnic", a spus selecţionerul după ce fostul fotbalist Ciprian Marica a afirmat că nu e de acord cu folosirea la naţională a jucătorilor naturalizaţi.

Rădoi a explicat că are dificultăţi în a alege primul unsprezece pentru partida cu Irlanda de Nord de vineri.

"La cum s-au pregătit zilele astea jucătorii suntem într-o mare dilemă. E foarte greu în momentul de faţă să spunem că avem un prim 11 foarte clar. Dacă înainte de reunire aveam aşa o idee cine poate juca sau cine poate intra de pe bancă, după zilele acestea chiar ne-au pus în dificultate. Le-am mulţumit pentru că alegerea va fi foarte grea pentru noi, dar asta ne dorim, să vedem mereu spiritul acesta de competiţie. Pentru noi cea mai mare importanţă o au jucătorii de pe bancă pentru că au şansa să îşi vadă adversarii ceea ce fac în timpul jocului. Deci ei îi pot analiza, iar atunci când apelăm la ei deja au toate informaţiile, cele date de noi înainte de joc, plus cele culese de ei", a menţionat el.

Jucătorii care nu vor aplica principiile echipei naţionale vor fi înlăturaţi în cele din urmă, a ţinut să sublinieze noul selecţioner. "Nu am cum să garantez la naţională lucruri pe care eu nu le pot stăpâni. Eu le pot spune anumite lucruri şi cum să fie reacţia lor în timpul jocului. Dar să garantez pentru ei nu am cum, pentru că eu pot să le cer, dar nu pot să îi oblig. E până la urmă o chestiune de atitudine personală. Dar dacă vor fi jucători care se vor abate de la principiile echipei naţionale, precum agresivitate, personalitate sau determinare... prima oară îi facem atenţi, a doua oară vor sta pe bancă lângă noi, iar a treia oară probabil că nu vor mai fi la echipa naţională. Lucrurile sunt clare din punctul ăsta de vedere", a precizat tehnicianul.

Rădoi a dezvăluit că a discutat personal cu mijlocaşul Nicolae Stanciu căruia i-a transmis că are nevoie de calităţile lui tehnice în jumătatea adversă de teren: "Am avut o discuţie cu Nicolae Stanciu şi cu alţi jucători care au tehnică foarte bună şi pe care noi o putem folosi în jumătatea adversă şi nu în propria jumătate. Am discutat cu Stanciu, l-am înţeles că e un jucător căruia îi place să atingă mingea foarte des. I-am spus că nu sunt împotriva poziţiei lui de număr 6, sunt momente în care poate să vină să intre în combinaţii cu colegii lui când 30-40 de secunde sau 1 minut nu atinge mingea, dar asta nu înseamnă că el va sta în permanenţă să construiască jocul din postura de număr 6".

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte la 4 septembrie (ora 21:45), la Bucureşti, selecţionata Irlandei de Nord, şi la 7 septembrie (ora 21:45), la Klagenfurt, reprezentativa Austriei, în primele două partide din noua ediţie a Ligii Naţiunilor.
AGERPRES (A-editor: Marius Ţone, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…