Fotbal: Neymar, numit căpitan permanent al naţionalei Braziliei

Fotbal: Neymar, numit căpitan permanent al naţionalei Braziliei

Vedeta echipei franceze de fotbal Paris SG, Neymar, a fost numit căpitan permanent al naţionalei Braziliei, punându-se astfel capăt sistemului rotativ de purtare a banderolei impus de doi ani de selecţionerul Tite.

Vorbind cu jurnaliştii înaintea partidei amicale cu Statele Unite de vineri, Neymar a spus că vrea să fie un exemplu pentru colegii săi.

''Am acceptat din nou pentru că am învăţat foarte multe şi voi învăţa foarte multe. Această responsabilitate va fi un lucru bun pentru mine'', a afirmat atacantul de 26 de ani.

Neymar a mai purtat banderola de căpitan al Selecao pentru doi ani înainte de a renunţa în august 2016 după ce a condus naţionala la cucerirea primului titlu olimpic la JO de la Rio de Janeiro.

Anunţul vine la mai puţin de două luni de când vedeta brazilienilor a fost criticată pentru căderile teatrale în timpul meciurilor pe perioada Cupei Mondiale din Rusia.

Selecţionata antrenată de Tite se află în prezent în Statele Unite pentru meciuri amicale cu echipa SUA, vineri, în New Jersey, şi cu El Salvador, marţi, în Maryland.

Naţionala Braziliei va juca meciuri amicale cu Arabia Saudită şi Argentina, ambele în Arabia Saudită, în octombrie, a anunţat Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF).

Cvintupla campioană mondială va întâlni echipa ţării gazdă pe 12 octombrie, la Riad, iar pe 16 octombrie va înfrunta rivala Argentina, la Jeddah. AGERPRES/(autor: Adrian Drăguţ, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

2 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

3 Fotografia cu lectorul universitar îmbrăcat în fustă a împărțit Internetul. Reacția Universității din București și a colegilor acestuia

4 O poveste reală, nu banc! / Citiți și voi, că asta este lumea în mod real, o bombă cu ceas...

5 „România este țară sigură, în Londra ies fără geantă scumpă. În Italia, a spart geamul la Ferrari ca să ia ceasul de la mână”