Fotbal: Neymar, numit căpitan permanent al naţionalei Braziliei

Fotbal: Neymar, numit căpitan permanent al naţionalei Braziliei

Vedeta echipei franceze de fotbal Paris SG, Neymar, a fost numit căpitan permanent al naţionalei Braziliei, punându-se astfel capăt sistemului rotativ de purtare a banderolei impus de doi ani de selecţionerul Tite.

Vorbind cu jurnaliştii înaintea partidei amicale cu Statele Unite de vineri, Neymar a spus că vrea să fie un exemplu pentru colegii săi.

''Am acceptat din nou pentru că am învăţat foarte multe şi voi învăţa foarte multe. Această responsabilitate va fi un lucru bun pentru mine'', a afirmat atacantul de 26 de ani.

Neymar a mai purtat banderola de căpitan al Selecao pentru doi ani înainte de a renunţa în august 2016 după ce a condus naţionala la cucerirea primului titlu olimpic la JO de la Rio de Janeiro.

Anunţul vine la mai puţin de două luni de când vedeta brazilienilor a fost criticată pentru căderile teatrale în timpul meciurilor pe perioada Cupei Mondiale din Rusia.

Selecţionata antrenată de Tite se află în prezent în Statele Unite pentru meciuri amicale cu echipa SUA, vineri, în New Jersey, şi cu El Salvador, marţi, în Maryland.

Naţionala Braziliei va juca meciuri amicale cu Arabia Saudită şi Argentina, ambele în Arabia Saudită, în octombrie, a anunţat Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF).

Cvintupla campioană mondială va întâlni echipa ţării gazdă pe 12 octombrie, la Riad, iar pe 16 octombrie va înfrunta rivala Argentina, la Jeddah. AGERPRES/(autor: Adrian Drăguţ, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”