Fotbal: Procurorii spanioli au cerut doi ani de închisoare pentru Neymar în cazul transferului său la Barca

Fotbal: Procurorii spanioli au cerut doi ani de închisoare pentru Neymar în cazul transferului său la Barca

Procuratura spaniolă a solicitat o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru fotbalistul brazilian Neymar, pentru rolul său jucat în cazul de corupție din jurul transferului său de la FC Santos la FC Barcelona în 2013, relatează Reuters.

Pentru fostul președinte catalan Sandro Rosell, în mandatul căruia a avut loc transferul, procurorii au cerut o pedeapsă de cinci ani închisoare și o amendă de 8,4 milioane euro pentru club, în timp ce actualul președinte Josep Maria Bartomeu a scăpat de acuzații.

Cazul a ajuns în instanță după ce un grup de investiții brazilian (DIS), care deținea 40 la sută din drepturile de transfer ale lui Neymar, a făcut o plângere în justiția spaniolă pe motiv că i-a revenit mai puțini bani decât procentul cuvenit din suma reală. Din cauza acestui transfer, președintele Rosell a fost nevoit să demisioneze în 2014. DIS, care a primit 6,8 milioane de euro din cele 17,1 milioane virate lui FC Santos, estimează că Neymar și FC Barcelona s-au înțeles pentru a ascunde valoarea reală a transferului și a-i vira astfel mai puțini bani.

Clubul catalan a ajuns la o înțelegere cu procurorii în luna iunie și a acceptat să plătească suma de 5,5 milioane euro pentru a evita un proces de evaziune a taxelor fiscale din transferul lui Neymar. Judecătorul a clasat cazul în luna iunie, dar procurorul șef a redeschis procesul în luna septembrie.

Barca anunțase că transferul jucătorului a costat 57,1 milioane de euro. Potrivit justiției spaniole, el a costat în realitate cel puțin 83,3 milioane. Neymar este de asemenea anchetat în Brazilia de fraudă fiscală în legătură cu transferul său.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Ucraina a umblat la „cutia cu maimuțe” pentru atacul din Crimeea? În cazul ăsta, Rusia s-ar confrunta cu probleme enorme

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...