Fotbal: Reghecampf (Steaua) - Înfrângerea cu Dinamo nu e o umilință, e o lecție din care trebuie să învățăm

Fotbal: Reghecampf (Steaua) - Înfrângerea cu Dinamo nu e o umilință, e o lecție din care trebuie să învățăm

Antrenorul echipei de fotbal Steaua, Laurențiu Reghecampf, a declarat joi seara, într-o conferință de presă, că înfrângerea cu scorul de 4-1 din meciul cu Dinamo, contând pentru prima manșă a semifinalelor Cupei Ligii, nu este o umilință, ci o lecție din care jucătorii săi trebuie să învețe.

"Nu sunt multe lucruri de spus pentru că am început foarte bine meciul și l-am terminat foarte prost. Am avut trei ocazii clare să marcăm, iar apoi am primit gol la o fază pe care nu poți să ți-o explici. Agresivitatea ne-a lipsit azi foarte mult. Foarte mulți jucători au lipsit din joc, nu au intrat în contact cu adversarul așa cum ar fi trebuit să o facă. Sunt lucruri la care vom lucra în perioada următoare. Eu nu văd înfrângerea ca pe o umilință, o văd ca pe o lecție din care trebuie să învățăm. Primim goluri foarte ușor. Sunt lucruri care se repetă din păcate și care nu ar trebui să se întâmple la echipa noastră", a afirmat el.

Reghecampf este convins că Steaua poate învinge Dinamo cu 3-0 în retur pentru a se califica în finala Cupei Ligii. "Cu siguranță rezultatele mă țin în funcție. În campionat suntem pe locul doi, jucăm play-off-ul, iar în returul cu Dinamo din Cupa Ligii, așa cum ne-au bătut ei cu 4-1, putem și noi să câștigăm cu 3-0. Eu cred că se poate realiza ca noi să învingem Dinamo cu 3-0. După un meci tur nu se poate spune că nu mai avem nicio șansă. Azi au fost momente în care noi am controlat jocul, iar ei au marcat. Au fost greșeli copilărești", a menționat tehnicianul.

Acesta a adăugat că nu se gândește să își dea demisia în ciuda rezultatelor mai slabe din ultima perioadă. "Nu renunț la funcție, mai ales în momente dificile. Eu cred că am realizat lucruri bune la Steaua, lucruri pozitive. Nu m-am gândit să renunț la funcția de antrenor al Stelei. De ce să o fac? Eu nu mă gândesc niciodată să îmi dau demisia, lucrul ăsta să fie foarte clar. Eu nu am venit aici să-mi dau demisia, am venit să muncesc", a explicat Reghecampf.

Antrenorul a menționat că problemele din jocul Stelei se vor rezolva în pauza competițională din iarnă: "Avem un transfer sigur, pe Alibec. Iar jucătorii din lotul de acum nu sunt de aruncat, sunt jucători de valoare, doar că trebuie să schimbăm multe lucruri în cantonamentele din pauza de iarnă, mă refer la pregătirea fizică, la atitudine și așa mai departe. Nivelul jocului nostru atunci când avem mingea e foarte scăzut, sunt jucători care nu aleargă, care nu se sacrifică atunci când e nevoie, iar acestea sunt lucruri pe care le putem remedia. Nu mă gândesc că e lipsă de valoare, ci doar că a fost un sezon greu cu multe accidentări".

Jucătorii nu au fost demoralizați de decizia Curții de Apel care interzice grupării roș-albastre să mai folosească numele de "Steaua", este de părere Reghecampf. "Nu ar trebui ca jucătorii să fie demoralizați de decizia Curții de Apel, mai ales că nu este o decizie definitivă. Nu cred că schimbă cu nimic situația atunci când intrăm pe teren. Atitudinea pe care trebuie să o aibe jucătorii nu are nicio legătură cu ce s-a întâmplat în instanță. Nu e nimic clar, și dacă se va numi Fotbal Club Sportiv Becali, eu am contract cu acest club și nu am niciun fel de problemă. Eu nu o să plec într-un moment greu, ci când totul va fi bine aici", a afirmat el.
Echipa de fotbal Dinamo a învins joi seara, cu scorul de 4-1 (1-0), formația Steaua , într-o partidă contând pentru prima manșă a semifinalelor Cupei Ligii. Meciul retur se va disputa la 1 sau 2 martie 2017.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”