Fotbal: România - Georgia 1-2, în meci amical

Fotbal: România - Georgia 1-2, în meci amical

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Georgiei cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri seara, pe Stadionul ''Ilie Oană'' din Ploieşti, într-un meci amical.



România a produs o nouă dezamăgire, pierzând în faţa unei echipe care nu ne mai învinsese până acum. În primele şapte confruntări cu Georgia, tricolorii aveau 6 victorii şi un egal.



România a alternat în meciul cu Georgia momente bune, cu altele mai puţin reuşite, arătând deopotrivă lipsă de şansă, dar şi de inspiraţie.



Meciul a fost unul plăcut ochiului neutru, cu multe acţiuni ofensive, de ambele părţi.



Oaspeţii au avut prima ocazie periculoasă (5), când Okriaşvili a trimis din foarfecă de la 5 metri pe lângă poartă.



România şi-a manifestat intenţiile ofensive în min. 7, când Olaru a şutat de la 17 metri, dar mingea s-a dus peste poartă. Maxim a trimis din lovitură liberă (11), dar portarul a respins. Ianis Hagi a reluat din prima o minge respinsă de apărarea georgiană (28), dar balonul a trecut pe lângă ţintă.



Cele mai mari ocazii ale tricolorilor s-au consumat în min. 37. Mai întâi, Hagi a şutat în bară din lovitură liberă de la 17 metri, apoi faza a continuat şi mingea a ajuns din nou la jucătorul lui Rangers, care a centrat perfect pentru Alibec, dar reluarea acestuia din 5 metri a fost respinsă peste poartă de goalkeeper-ul Kupatadze.



Alibec a avut o acţiune reuşită în min. 40, dar a şutat pe lângă poartă de la peste 25 de metri.

Un moment important s-a petrecut în min. 41, când Florin Tănase, golgheterul Ligii I în sezonul recent încheiat, a fost eliminat pentru lovirea lui Ceabradze, cel care l-a şicanat de mai multe ori.

Până la pauză, Dauşvili (44) a tras din afara careului, dar portarul Vlad a reţinut. Ultima ocazie a primei părţi a fost ratată de Alibec (45+2), care a trimis în plasa laterală din unghi.

Georgia a controlat începutul reprizei secunde, având superioritate numerică, iar în min. 61 a deschis scorul prin Georges Mikautadze, cu un şut din 14 metri, după incursiunea lui Kiteişvili. Oaspeţii putea să îşi majoreze avantajul, pe contraatac, dar şutul slab al lui Kiteişvili (64) a fost reţinut de Andrei Vlad.

România a avut şansa egalării, dar Răzvan Marin a executat lamentabil un penalty (65), şutând mult peste poartă, după ce Andrei Ivan a fost faultat în careu de Kvirkvelia. Fundaşul georgian a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat.

Budescu a fost şi el aproape de goluri de 1-1, însă a executat peste poartă dintr-o lovitură liberă din unghi (69).

Georgia s-a desprins la 2-0 în min. 71, la capătul unui contraatac, Ghiorghi Aburjania, lăsat liber în marginea careului mic, reluând la colţul scurt centrarea lui Lobjanidze.

Golul de onoare al tricolorilor a fost înscris de Andrei Ivan (78), cu un şut în forţă la colţul scurt, după o pasă excelentă oferită de Sorescu.

Până la final, România a mai avut doar două ocazii notabile, dar Stanciu a şutat de la 18 metri pe lângă poartă (80), iar Ivan a reluat alături, cu capul, din 7 metri, centrarea foarte bună a lui Ganea (83).

În acest meci, selecţionerul Mirel Rădoi le-a oferit şansa debutului lui Andrei Vlad, Deian Sorescu şi Darius Olaru. Ivan a marcat primul său gol la naţionala de seniori.

Tricolorii au ieşit de la pe teren cu un banner pe care scria ''După 565 de zile, cea mai frumoasă oră: Împreună iar în Peluza Tricoloră'', marcând astfel revenirea suporterilor la un meci al echipei naţionale după mai bine de un an.

România va juca pe 5 iunie un nou meci amical, contra Angliei, la Middlesbrough.

România - Georgia 1-2 (0-0)
Au marcat:
Andrei Ivan (78), respectiv Georges Mikautadze (61), Ghiorghi Aburjania (71).
Răzvan Marin a ratat un penalty în min. 65 (şut peste poartă).
Ploieşti, Stadion ''Ilie Oană''
meci amical

Au evoluat echipele:
România:
12. Andrei Vlad - 24. Deian Sorescu, 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 5. Ionuţ Nedelcearu, 3. Cristian Ganea - 21. Denis Olaru (8. Alexandru Cicâldău, 58), 18. Răzvan Marin (23. Nicolae Stanciu, 77), 10. Alexandru Maxim (20. Constantin Budescu, 58) - 14. Ianis Hagi (13. Claudiu Keşeru, 77), 7. Denis Alibec (9. Andrei Ivan, 58), 19. Florin Tănase. Selecţioner: Mirel Rădoi.
Rezerve neutilizate: 1. Florin Niţă, 16. Florin Iacob - 4. Adrian Rus, 11. Olimpiu Moruţan, 17. Adrian Păun, 22. Mario Camora, 25. Alexandru Băluţă.
Georgia: 17. Lazare Kupatadze - 13. Grigol Ceabradze, 3. Davit Hociolava, 5. Solomon Kvirkvelia, 21. Irakli Azarovi - 19. Levan Şenghelia (11. Saba Lobjanidze, 57), 16. Nika Kvekveskiri (9. Otar Kiteişvili, 57), 15. Ghiorghi Aburjania (7. Valerian Gvilia, 81), 10. Tornike Okriaşvili (căpitan; 4. Guram Kaşia, 66), 6. Murtaz Dauşvili - 22. Georges Mikautadze (8. Budu Zivzivadze, 71). Selecţioner: Willy Sagnol.
Rezerve neutilizate: 1. Ghiorghi Loria, 12. Ghiorghi Mamardaşvili - 2. Otar Kakabadze, 14. Sergo Kuhianidze, 18. Zuriko Davitaşvili, 20. Jaba Jigauri, 23. Laşa Dvali.

Arbitru: Anastasios Sidiropoulos; arbitri asistenţi: Polychronis Kostaras, Lazaros Dimitriadis (toţi din Grecia); al patrulea oficial: Andrei Chivulete (Bucureşti)
Cartonaşe galbene: Kvirkvelia (49, 64).
Cartonaşe roşii: Florin Tănase (41), Kvirkvelia (64).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria