Fotbal: Sam Allardyce, demis din postul de selecționerul Angliei

Fotbal: Sam Allardyce, demis din postul de selecționerul Angliei

Federația engleză de fotbal (FA) l-a demis din postul de selecționer al Angliei pe Sam Allardyce, în urma scandalului generat de dezvăluirile apărute în presa britanică privind implicarea acestuia într-o tentativă de a eluda regulile privind transferurile, în schimbul unei importante sume de bani, precizează Reuters și AFP.

Allardyce (61 ani) părăsește, astfel, postul de selecționer, care l-a ocupat doar 67 de zile, perioadă în care a condus reprezentativa Angliei într-un singur meci, cel câștigat de englezi cu 1-0 împotriva Slovaciei, la începutul lunii septembrie.

El a fost demis în urma unei investigații a cotidianului Daily Telegraph, publicație care a anunțat că deține o înregistrare video cu tehnicianul în timp ce le explica unor oameni de afaceri din Orientul Îndepărtat, care erau de fapt ziariști sub acoperire, cum pot eluda legea în ceea ce privește transferurile . În schimbul informațiilor, Allardyce urma să primească suma de 400.000 lire sterline (460.000 euro).

"Comportamentul lui Allardyce a fost unul nepotrivit pentru un selecționer al Angliei. El a acceptat că a făcut o mare greșeală de judecată și și-a cerut scuze. Însă, ținând cont de gravitatea acțiunilor sale, FA și Allardyce au căzut de comun acord să pună capăt contractului său, cu efect imediat", a explicat Federația engleză de fotbal într-un comunicat dat publicității marți seara.

Până la numirea unui nou selecționer, interimatul la conducerea tehnică a naționalei Three Lions va fi asigurat de fostul internațional englez Gareth Southgate (46 ani), actualul antrenor al reprezentativei Under 21 a Angliei, a precizat FA.

Southgate va conduce naționala engleză în următoarele patru meciuri, cu Malta, Slovenia, Scoția și Spania, perioadă în care FA va căuta un succesor pentru Allardyce. Casele de pariuri din Marea Britanie îl ca ca favorit pentru postul de selecționer al Angliei pe Eddie Howe, antrenorul echipei Bournemouth.

AGERPES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...