Fotbal: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a câştigat în premieră Cupa României, după 2-1 cu FC Voluntari

Fotbal: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a câştigat în premieră Cupa României, după 2-1 cu FC Voluntari

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a câştigat în premieră Cupa României la fotbal, după ce a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 2-1 (2-0), joi seara, în finala desfăşurată pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Capitală.

Sepsi OSK a făcut un meci mai bun şi a câştigat meritat, prin golurile marcate de Marius Ştefănescu (22, 38), în timp ce ilfovenii au înscris prea târziu pentru a mai putea face ceva, autogolul lui Andres Dumitrescu venind practic la ultima fază de poartă (90+5).



FC Voluntari, echipă înfiinţată în 2010, a câştigat Cupa României în 2017, în timp ce Sepsi OSK, înfiinţată în 2011, a mai jucat o finală în 2020.

Echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a început printr-o posesie prelungită, însă fără a crea pericol la poarta lui Niczuly. Prima ocazie a venit în min. 16, când Marcelo Lopes a plecat pe contraatac, dar a fost blocat in extremis de Dimitrov.

Sepsi OSK a reuşit să deschidă scorul prin Marius Ştefănescu (22), cu un şut din unghi, după o pasă a lui Dumitrescu. Covăsnenii au avut imediat o nouă şansă de gol, dar Popa a prins şutul lui Tudorie (23).



FC Voluntari a controlat în continuare ostilităţile, dar, după o lovitură de cap a lui Nemec (36), care a trecut peste poartă, Sepsi OSK a dat o nouă lovitură, prin acelaşi Ştefănescu, cu un şut superb de la peste 30 de metri, care s-a dus în vinclul porţii lui Mihai Popa (38).

Ilfovenii au încercat să schimbe registrul tactic după pauză, dar Lorand Fulop (53) a trimis cu capul pe lângă poartă.

Ştefănescu a căutat hat-trick-ul (61), dintr-o lovitură liberă din unghi, însă Popa a respins.



FC Voluntari a avut ocazii prin Armaş (63), dar Niczuly a prins la prima minge trimisă pe poartă de FC Voluntari. Nemec (66) a tras din întoarcere, dar Niczuly a respins în corner.

Sepsi OSK a avut un final mai bun, în ciuda golului primit, şi putea să mai înscrie. Tamaş (76) a respins de pe linia porţii lobul lui Ştefănescu, după o ieşire a lui Popa. Damaşcan (81) a şutat pe lângă poartă din careu, la centrarea lui Dimitrov, iar Ştefănescu a reluat pe lângă ţintă la centrarea lui Golofca, câteva zeci de secunde mai târziu. Bălaşa (88) a şutat puţin peste poartă de la 25 de metri, iar Păun a expediat un şut bun de la 22 de metri (90+1), însă Popa a respins.

FC Voluntari a mai ratat prin Nemec (89), Niczuly fiind providenţial la mingea trimisă cu capul de atacantul slovac.



Golul de onoare al ilfovenilor a venit la ultimul lor atac, în min. 90+5, când Merloi a şutat din careu, iar Niczuly a respins mingea în Andres Dumitrescu, iar din acesta a intrat în poartă.

Sepsi OSK, ''câştigătoarea play-out-ului'', s-a calificat în Europa Conference League pentru al doilea sezon consecutiv.

În această finală, doi fraţi au fost adversari, Istvan Fulop (Sepsi OSK) având câştig de cauză în faţa lui Lorand Fulop (FC Voluntari).

În urma acestui rezultat, barajul pentru Europa Conference League se va juca între Universitatea Craiova (locul trei în play-off) şi FC Botoşani (locul doi în play-out), pe 27 mai, la Craiova.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - FC Voluntari 2-1 (2-0)
Au marcat:
Marius Ştefănescu (22, 38), respectiv Andres Dumitrescu (90+5, autogol).
Bucureşti, Stadion Rapid-Giuleşti: 8.128 spectatori
Cupa României - finala

Au evoluat echipele:
Sepsi OSK:
33. Roland Niczuly - 88. Radoslav Dimitrov, 44. Mihai Bălaşa, 3. Bogdan Mitrea (căpitan), 20. Andres Dumitrescu - 6. Nicolae Păun, 77. Adnan Aganovic (29. Vitalie Damaşcan, 80), 14. Eder Gonzalez - 21. Cristian Bărbuţ (90. Cătălin Golofca, 71), 9. Alexandru Tudorie (42. Kevin Luckassen, 72), 11. Marius Ştefănescu (24. Istvan Fulop, 84). Antrenor: Cristiano Bergodi.
Rezerve neutilizate: 12. Răzvan Began - 8. Gabriel Vaşvari, 15. Stefan Askovski, 27. Rareş Ispas, 82. Branislav Ninaj.
FC Voluntari: 71. Mihai Popa - 13. Denis Ciobotariu, 30. Gabriel Tamaş, 5. Igor Armaş (căpitan) - 24. Ricardinho (27. Muhamed Tehe Olawale, 64), 22. Vadim Raţă, 66. Lukas Droppa (98. Cristian Costin, 75), 18. Helder Tavares (80. Lorand Fulop, 46), 6. Marius Briceag (23. Alexandru Vlad, 75) - 77. Adam Nemec, 14. Marcelo Lopes (10. George Merloi, 87). Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Rezerve neutilizate: 13. Victor Rîmniceanu - 2. Cosmin Achim, 3. Ulrich Meleke, 21. Alexandru Ilie.

Arbitru: Sebastian Colţescu (Bucureşti); arbitri asistenţi: Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti), Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava); al patrulea oficial: George Cătălin Găman (Craiova)
Observatori: Irina Mîrţ (Bucureşti) - CCA, Octavian Goga (Braşov) - FRF
Cartonaşe galbene: Tamaş (42), Marcelo Lopes (51), Raţă (59), Olawale (90+2).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

* Maui multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa