Fotbal: Strănepotul lui Mussolini a semnat cu Lazio

Fotbal: Strănepotul lui Mussolini a semnat cu Lazio

Romano Floriani Mussolini, un fundaş dreapta de 18 ani, strănepot al liderului fascist italian Benito Mussolini, a semnat un contract de jucător profesionist cu Lazio Roma, transmite France Football.
 

Fiul lui Mauro Floriani şi al Alessandrei Mussolini, fostă eurodeputată şi nepoată a lui Benito Mussolini, tânărul fundaş ar fi un jucător promiţător, chiar dacă, potrivit lui Mauro Bianchessi, antrenorul său la echipa U18 a lui Lazio, el este puţin în urmă cu pregătirea.

"Este un băiat modest care nu s-a plâns niciodată, nici măcar atunci când n-a jucat timp de doi ani. Pare promiţător. După părerea mea încă nu este cu adevărat pregătit şi are încă o marjă importantă de progres ca să devină după aceea un fotbalist adevărat", a declarat Bianchessi pentru Sky Sports Italia.

Dincolo de potenţialul său, numele de familie stânjenitor şi ascendenţa sa directă stârnesc o mulţime de comentarii.

Potrivit cotidianului britanic Daily Mail, cei de la Lazio se tem că numele Mussolini, imprimat pe tricoul jucătorului, va duce la reapariţia unor comportamente deplasate ale unor ultraşi asociaţi în mod tradiţional extremei drepte.

Lazio a fost implicat într-un scandal în 2005, când Paolo Di Canio a efectuat un salut amintind "o ideologie politică precisă" (în 2016, Sky a renunţat la colaborarea cu Di Canio, după ce fostul fotbalist a afişat tatuaje controversate). În 2018, Federaţia italiană de fotbal a amendat-o pe Lazio cu 50.000 de euro după ce suporterii au desfăşurat pancarte cu Anne Frank, victimă a Holocaustului, purtând un tricoul al clubului AS Roma, rivala lor istorică.

"Vreau doar să fiu judecat pentru felul cum joc fotbal, nu pentru numele meu", a declarat Romano Floriani Mussolini pentru canalul Radiosei.

Victimă involuntară a acestei agitaţii mediatice, Romano a fost susţinut de cotidianul milanez Libero. "A început să joace la Academia Romei iar acolo, ciudat, numele lui de familie nu a fost niciodată o problemă pentru nimeni", scrie ziarul.

"Numele lui de familie? Eu n-am vorbit niciodată cu părinţii lui, iar singurul lucru care contează este să ştii dacă un jucător merită să joace. Nimic altceva", a mai spus Mauro Bianchessi. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Anda Badea)

 

Sursa foto: corriere.it

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

3 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

4 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN