Fotbal: ''Trebuie să ridicăm capul'', a declarat Mancini după ce Italia a ratat calificarea la CM 2022

Fotbal: ''Trebuie să ridicăm capul'', a declarat Mancini după ce Italia a ratat calificarea la CM 2022

"Trebuie să ridicăm capul", a declarat pe reţelele de socializare selecţionerul naţionalei de fotbal a Italiei, Roberto Mancini, după ratarea calificării la Cupa Mondială 2022, informează TuttoMercatoWeb.

Cuvintele lui Mancini par să îndepărteze posibilitatea unei demisii după ce campioana europeană en titre a fost învinsă surprinzător de Macedonia de Nord (0-1 la Palermo).

"Fotbalul poate fi uneori o metaforă nemiloasă a vieţii. Vara trecută am fost în vârful Europei după ce am dus la bun sfârşit una dintre cele mai frumoase isprăvi din istoria echipei naţionale. Acum câteva ore ne-am trezit într-unul din momente cele mai dramatice puncte. Am trecut de la o bucurie totală la o dezamăgire frustrantă.

Este cu adevărat greu de acceptat, dar acceptarea înfrângerilor în viaţă face parte dintr-un parcurs sănătos de creştere din punct de vedere uman şi sportiv. Să ne acordăm timp să reflectăm şi să înţelegem cu luciditate. Singura decizie înţeleaptă acum este să ridicăm capul şi să lucrăm pentru viitor. Mulţumim publicului din Palermo pentru căldură şi mulţumim tuturor fanilor care ne-au transmis mereu entuziasm şi afecţiune", a spus Mancini.

Squadra Azzurra va rata al doilea său Mondial consecutiv.

Mancini a semnat anul trecut prelungirea contractului său până în 2026.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”