Fotbal: Ucraineanul Zincenko le-a dedicat compatrioţilor săi trofeul câştigat în Premier Legaue cu Manchester City

Fotbal: Ucraineanul Zincenko le-a dedicat compatrioţilor săi trofeul câştigat în Premier Legaue cu Manchester City

Campion al Angliei pentru a patra oară în cinci ani fundaşul ucrainean Oleksandr Zincenko le-a dedicat compatrioţilor săi trofeul câştigat cu Manchester City în Premier League, relatează AFP.

"Este o emoţie incredibilă pentru mine şi pentru toţi ucrainenii, care, pentru moment, mor de foame şi încearcă să supravieţuiască în ţara mea din cauza agresiunii ruse", a spus el la postul Sky Sports, cu lacrimi în ochi.

"Sunt foarte mândru că sunt ucrainean şi aş vrea să pot duce într-o zi acest trofeu în Ucraina şi tuturor ucrainenilor pentru că îl merită", a spus el, în timp ce Manchester City sărbătorea titlul de campioană pe terenul arenei Etihad.

Rar titular, dar jucător de rotaţie important al lui City, Zincenko a intrat la pauză în locul lui Fernandinho, în meciul cu Aston Villa (3-2).

"Am primit un mare sprijin de la club şi de la suporterii noştri în toată această perioadă, cea mai dificilă din viaţa mea. Îi apreciez enorm şi nu-i voi uita niciodată", a adăugat jucătorul ucrainean.

Echipa de fotbal Manchester City a câştigat campionatul Angliei în sezonul 2021-2022 după ce duminică a învins-o cu 3-2 acasă pe Aston Villa în ultima etapă, deşi oaspeţii conduceau cu 2-0 în minutul 76, echipa antrenată de Pep Guardiola încheind cu 93 de puncte, unul mai mult decât Liverpool.

Aston Villa, antrenată de Steven Gerrard, legenda lui Liverpool, a punctat prin Matty Cash (minutul 37) şi Philippe Coutinho (69), ultimul fost jucător al "cormoranilor". City a revenit cu trei goluri înscrise în numai cinci minute de rezerva Ilkay Gundogan (76, 81) şi Rodri (78).
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...