Fotbal: UEFA a deschis o anchetă după abuzurile rasiste asupra lui Ibrahimovic la Belgrad

Fotbal: UEFA a deschis o anchetă după abuzurile rasiste asupra lui Ibrahimovic la Belgrad

UEFA a anunţat că a deschis o anchetă disciplinară după ce Zlatan Ibrahimovic, atacantul echipei italiene de fotbal AC Milan, a fost ţinta abuzurilor rasiste săptămâna trecută, la Belgrad, cu ocazia meciului împotriva formaţiei Steaua Roşie, din cadrul competiţiei Europa League, informează Reuters.

Presa sârbă a dezvăluit că Ibrahimovic, care are origini bosniace, a fost insultat de un individ aflat într-o lojă VIP a stadionului Stelei Roşii, în cursul partidei care a avut loc pe 18 februarie.

"Un inspector de etică şi disciplină a fost desemnat să efectueze o anchetă disciplinară cu privire la incidentele care au avut loc în timpul şaisprezecimilor de finală ale Europa League", precizează UEFA într-un comunicat.

Niciun fan nu a putut asista la partida respectivă, din cauza restricţiilor legate de Covid-19, iar Ibrahimovic a luat loc în tribune, alături celelalte rezerve ale lui AC Milan.

Clubul Steaua Roşie i-a cerut scuze lui Ibrahimovic, într-un comunicat dat publicităţii săptămâna trecută, precizând că va colabora cu autorităţile pentru a-l identifica pe vinovat.

Meciul de la Belgrad, contând pentru prima manşă a şaisprezecimilor de finală ale Europa League, s-a încheiat la egalitate, 2-2, Ibrahimovic rămânând în tribună până la final.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia