Fotbal: Uruguay, în pericol să rateze calificarea la CM 2022 după eşecul cu Bolivia (0-3)

Fotbal: Uruguay, în pericol să rateze calificarea la CM 2022 după eşecul cu Bolivia (0-3)

Selecţionata Uruguayului, dublă campioană mondială, riscă să rateze calificarea la Cupa Mondială de fotbal din 2022, după eşecul din Bolivia (0-3), când mai are de disputat patru meciuri în preliminariile sud-americane, transmite Reuters.

Uruguayul a înregistrat a patra înfrângere consecutivă, iar selecţionata lui Luis Suarez şi Edinson Cavani ocupă locul şapte în clasament cu 16 puncte din 14 meciuri, la un punct de Peru, ocupanta locului cinci, care oferă accesul la un baraj intercontinental. Primele patru clasate din preliminariile sud-americane obţin direct biletele pentru turneul final din Qatar.

Brazilia şi Argentina sunt virtual calificate, în timp ce Ecuador ocupă locul trei, cu şase puncte avans faţă de Columbia şi Peru, cu câte 17 puncte. Uruguay este la egalitate cu Chile, dar are golaveraj mai slab (-7).

La patru din ultimele cinci ediţii ale Cupei Mondiale la care s-a calificat, Uruguay a trecut prin barajul intercontinental. Deşi a suferit în preliminarii, dubla campioană mondială a avut rezultate bune la ultimele trei turnee finale: semifinale în 2010, optimi în 2014 şi sferturi în 2018.

Cu 12 puncte în joc şi patru puncte diferenţă între echipele de locul patru şi locul nouă, ultimele patru etape promit suspans maxim pentru suporteri şi şanse pentru echipele încă aflate în cursa calificării.

Uruguayul reîncepe campania din preliminarii pe 27 ianuarie contra Paraguayului în deplasare şi cu un meci acasă cu Venezuela pe 1 februarie. În martie, urmează jocul de acasă cu Peru şi cel din deplasare din Chile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...