Fotbal: Vom fi pregătiţi pentru organizarea EURO 2020, susţine Gheorghe Popescu

Fotbal: Vom fi pregătiţi pentru organizarea EURO 2020, susţine Gheorghe Popescu

Consilierul onorific al premierului Viorica Dăncilă, Gheorghe Popescu, a declarat, marţi, că România va îndeplini condiţiile impuse de UEFA şi va fi pregătită să organizeze la Bucureşti cele patru partide din cadrul Campionatului European din 2020.

"Vom fi pregătiţi pentru EURO 2020. Acum nu, dar în 2020 vom fi pregătiţi. În două săptămâni eu voi ţine o conferinţă de presă la sediul Guvernului în care voi prezenta care e stadiul actual al proiectului de organizare şi ce paşi urmează să facem pentru ca în 2020 să fie totul în regulă", a spus Popescu.

Fostul căpitan al echipei naţionale a României, Gheorghe Popescu, a participat, marţi, alături de Miodrag Belodedici şi Helmuth Dukadam, la o expoziţie cu tricourile unor foşti fotbalişti români prin care Primăria Capitalei a marcat intrarea în ultimele 500 de zile rămase până la debutul EURO 2020.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.

Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, în locul velodromului. Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti. AGERPRES (editor: Marius Ţone, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...