Fotbal/Coronavirus: În Spania este mai riscant să mergi la farmacie decât la antrenament, declară preşedintele LaLiga

Fotbal/Coronavirus: În Spania este mai riscant să mergi la farmacie decât la antrenament, declară preşedintele LaLiga

Preşedintele Ligii spaniole de fotbal (LaLiga), Javier Tebas, a ţinut să risipească temerile formulate de unii jucători în privinţa întoarcerii la antrenamente, în contextul pandemiei de coronavirus cu care se confruntă Spania, informează presa sportivă iberică.

"Este mai riscant să mergi la farmacie decât să mergi la antrenament", a declarat Tebas, citat de cotidianul AS. "Între emoţiile oamenilor se află şi frica, dar revenirea pe teren este sigură", a adăugat responsabilul.

Liga spaniolă a realizat un program în patru faze pentru reluarea sezonului, care cuprinde teste de depistare a Covid-19, antrenamente individuale, antrenamente în grupuri mici şi, în final, antrenamente colective.

"Ne luăm numeroase precauţii pentru o revenire sigură şi controlată a fotbalului", a explicat Tebas, care a avut această luare de poziţie, după ce jucătorii şi staff-ul echipei Eibar şi-au exprimat temerile în privinţa reluării competiţiei.

Preşedintele LaLiga subliniază că "protocolul aprobat de Ministerul Sănătăţii este unul dintre cele mai elaborate şi a fost recunoscut în toată Europa" şi consideră că cea mai bună modalitate de a sigura integritatea şi corectitudinea competiţiei este "să se încheie campionatul", părere pe care o împărtăşeşte şi preşedintele Federaţiei spaniole de fotbal, Luis Rubiales.

În momentul întreruperii sezonului în Primera Division, pe 12 martie, după etapa a 27-a, FC Barcelona era lider al clasamentului, cu un avans de două puncte faţă de Real Madrid.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria