Fotbal/Coronavirus: Naţionala României va disputa la 4 iunie meciul cu Islanda din play-off-ul Campionatului European

Fotbal/Coronavirus: Naţionala României va disputa la 4 iunie meciul cu Islanda din play-off-ul Campionatului European

Meciul echipei naţionale de fotbal a României cu Islanda, din semifinalele play-off-ului Campionatului European, programat iniţial la 26 martie, se va disputa la 4 iunie ca urmare a pandemiei de coronavirus, a anunţat, vineri, UEFA, citată de site-ul oficial al FRF.

"Vineri, 20 martie, UEFA a trimis o informare către toate asociaţiile naţionale prin care a anunţat datele la care se vor disputa partidele internaţionale din luna iunie. În urma deciziei Comitetului Executiv UEFA din 17 martie, toate partidele interţări programate iniţial în martie au fost mutate în iunie, în perioada 1-9 iunie, ca măsură de precauţie în contextul pandemiei COVID-19. Vineri, forul de la Nyon a precizat noile date de disputare la care sunt programate partidele din play-off-ul EURO, turneu final care a fost reprogramat în 2021. Astfel, semifinalele barajului au acum ca dată de disputare ziua de joi, 4 iunie, în timp ce finalele sunt programate marţi, pe 9 iunie. Situaţia pandemiei fiind în evoluţie, aceste date pot suferi modificări", se arată pe site-ul FRF.

Echipa naţională de fotbal a României va întâlni în 4 iunie, la Reykjavik, selecţionata Islandei, într-o partidă contând pentru semifinalele play-off-ului EURO 2021. O victorie în această partidă ar pune România în postura de a juca ulterior, în 9 iunie, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, în faţa Bulgariei sau Ungariei.

Turneul final al Campionatului European de fotbal, programat iniţial în perioada 12 iunie - 12 iulie 2020, a fost amânat de UEFA pentru 11 iunie - 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.
AGERPRES (AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...