Fox News: Peste 60 de republicani îi cer lui Biden să treacă un test de inteligență

Fox News: Peste 60 de republicani îi cer lui Biden să treacă un test de inteligență

Parlamentarii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la „starea cognitivă actuală” a președintelui SUA după ce acesta și-a anunțat decizia de a candida pentru realegerea sa în funcție.

Foto: Arhiva Adevărul

Peste 60 de republicani din Camera Reprezentanților SUA cer printr-o scrisoare, liderului american Joe Biden să treacă un test de inteligență sau să refuze să participe la cursa prezidențială. Scrisoarea congresmanilor a fost distribuită vineri de postul american de televiziune Fox News .

Parlamentarii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la starea cognitivă prezentă a actualului președinte american și la capacitatea sa de a servi un alt mandat ca președinte după ce acesta și-a anunțat decizia de a candida pentru realegere. „Credem că, indiferent de sex, vârstă sau partid politic, toți președinții ar trebui să se documenteze și să demonstreze o sănătate deplină din punctul de vedere al capacității mentale”, au spus cei 61 de republicani în scrisoare.

Deși ați avut două examene clinice privitoare la starea dumneavoastră fizică, în timpul președinției dumneavoastră, 19 noiembrie 2021 și 16 februarie 2023, nu există niciun indiciu că ați susținut vreun examen clinic care să vizeze starea dumneavoastră mentală, iar dacă ați făcut-o, rezultatele au fost ascunse publicului”, au continuat parlamentarii.

Potrivit acestora, lipsa unui test al abilităților mentale ale președintelui „provoacă îngrijorare publicului american”. Congresmenii au reamintit în cererea lor că de la începutul președinției lui Biden i-au scris deja acestuia trei astfel de scrisori prin care îl îndemnau să se supună unui test psihic, dar nu au primit un răspuns de la șeful statului. „În timp ce tu și angajații tăi ignorați aceste solicitări, poporul american continuă să se îndoiască de abilitățile tale mentale și cognitive și își pierd încrederea în capacitatea ta de a conduce țara”, spun republicanii. Ei au citat rezultatele unui sondaj de la Universitatea Harvard, conform căruia 57% dintre respondenți nu îl consideră pe Biden „apt din punct de vedere mental pentru președinție sau se îndoiesc de abilitățile sale mentale”.

Următoarele alegeri prezidențiale din SUA sunt programate pentru noiembrie 2024. Pe 25 aprilie, Biden a anunțat că va cere realegerea în cea mai înaltă funcție guvernamentală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…