Francezii, belgienii, olandezii și italienii, cei mai eurosceptici (sondaj)

Francezii, belgienii, olandezii și italienii, cei mai eurosceptici (sondaj)

Doar un sfert dintre francezi, belgieni, olandezi și italieni cred că există 'mai multe avantaje decât dezavantaje' de pe urma apartenenței la Uniunea Europeană, potrivit unui sondaj realizat în țările din vestul Europei și publicat marți, relatează AFP.

Franța (58%) și Benelux (Belgia, Olanda, Luxemburg) (55%) sunt de asemenea țările din vestul Europei membre ale UE în care persoanele chestionate au declarat că se opun primirii de migranți și de refugiați.

Conform sondajului realizat pentru site-ul francez de informații Atlantico, doar 25% dintre belgieni și olandezi și 26% din francezi și italieni consideră că există 'mai multe avantaje decât dezavantaje' de pe urma apartenenței la UE, față de 40% dintre francezi, 37% dintre belgieni, olandezi și italieni, care au avut o părere contrară.

Potrivit sondajului, 36% dintre britanici văd mai multe avantaje decât dezavantaje în a fi membru al Uniunii Europene. Pe de altă parte, 42% dintre germani și 54% dintre spanioli susțin apartenența țării lor la UE.

În ceea ce privește migranții și refugiații 'proveniți în special din Siria', francezii (58%), belgienii și olandezii (55%) și britanicii (51%) sunt cei mai refractari în ceea ce privește găzduirea acestora în țările lor. Pe de altă parte, 69% dintre spanioli, 67% dintre germani și 57% dintre italieni cred că țara lor ar trebui să-i accepte.

Sondajul a fost realizat online în perioada 9-15 februarie pe un eșantion de 800 de persoane cu vârsta de peste 18 ani pentru fiecare țară din zona vizată.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Vicențiu Purcărea; editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski