Francezul Karim Benzema nu va juca la EURO 2016

Karim Benzema, atacantul echipei de fotbal Real Madrid, nu va juca la EURO 2016, au anunțat miercuri jucătorul, cercetat de justiția din Hexagon într-o afacere de șantaj împotriva coechipierului său din națională Mathieu Valbuena, și Federația franceză de fotbal.

Jucătorul a anunțat primul, pe contul său Twitter, înainte ca Federația franceză să justifice într-un comunicat absența sa de la EURO 2016 evocând ''capacitatea jucătorilor de a lucra în sensul unității, în sânul și în jurul grupului'' și ''exemplaritatea și păstrarea grupului''.

''Din nefericire pentru mine și pentru toți cei care m-au susținut și m-au sprijinit întotdeauna. Nu voi fi selecționat pentru EURO al nostru din Franța...'', a scris atacantul pe Twitter.

La rândul său, Federația Franceză de fotbal a dat următorul comunicat:

''Federația Franceză de Fotbal a avut acces, în calitatea sa de parte civilă în afacerea de tentativă de șantaj împotriva domnului Mathieu Valbuena, la conținutul dosarului de instrucție.

Elementele actuale disponibile în acest dosar nu permit stabilirea cu claritate a implicării diferiților actori, în special cea a domnului Benzema, și justiției îi va reveni sarcina de a stabili responsabilitățile protagoniștilor.

Ținând cont de aceste elemente și de ridicarea parțială a controlului judiciar pentru dl. Benzema, care face din nou posibilă convocarea sa în echipa Franței, nu mai există niciun obstacol, în plan juridic, ca el să fie selecționat.

Pe baza acestei analize, domnii Le Graet (președintele FFF — n.r.) și Deschamps (selecționerul echipei Franței) s-au întâlnit pentru a evoca situația domnului Benzema. Președintele Federației și selecționerul țin să reamintească faptul că performanța sportivă este un criteriu important, însă nu exclusiv pentru a se decide selecția în echipa de fotbal a Franței. Capacitatea jucătorilor de a lucra în sensul unității, în sânul și în jurul grupului, exemplaritatea și păstrarea grupului sunt și ele luate în calcul de toți selecționerii federației.

De aici rezultă că Noel Le Graet și Didier Deschamps au decis ca jucătorul Karim Benzema să nu poată participa la EURO 2016''.

Echipa Franței face parte din grupa A la EURO 2016, alături de România, Elveția și Albania, și va disputa meciul de deschidere în compania reprezentativei României pe 10 iunie pe Stade de France.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Oficial / El este imbecilul care a declanșat scandalul cu imaginea din biroul premierului Orban

2 Informație / Teodorovici a TURNAT două ore la DNA! Baroni PSD și președinți de CJ-uri din zona Moldovei și Teleo…

3 VIDEO Teodorovici, mesaj mafiot filmat: „Unii să nu uite că am ce spune la DNA”

4 VIDEO Chelnerul numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

5 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă