Franța: Cinci persoane reținute după descoperirea unei bombe artizanale la Paris

Franța: Cinci persoane reținute după descoperirea unei bombe artizanale la Paris

Cinci persoane au fost reținute în ancheta antiteroristă deschisă după descoperirea sâmbătă la Paris a unui dispozitiv exploziv artizanal, a informat luni o sursă apropiată anchetei, scrie AFP.

Potrivit unei alte surse apropiate anchetei, patru suspecți se aflau în arest luni seară.

Parchetul din Paris a deschis o anchetă antiteroristă după descoperirea în cursul nopții de vineri spre sâmbătă a patru butelii de gaz și a unui dispozitiv de aprindere, au făcut cunoscut luni surse apropiate anchetei.

Un locatar a dat alarma după ce a descoperit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orelor 04.30 (02.30 GMT), două din cele patru butelii în holul și exteriorul imobilului.

Două butelii se aflau în interiorul holului și celelalte două pe trotuar.

În jurul buteliilor fusese împrăștiat combustibil lichid și a mai fost găsit la fața locului un dispozitiv de aprindere, confecționat dintr-un telefon mobil legat la mai multe fire.

Analize tehnice urmează să fie efectuate asupra acestui dispozitiv artizanal.

Secția antiteroristă a Parchetului din Paris a deschis o anchetă de infracțiuni flagrante pentru "asociere criminală cu infractori teroriști", "tentativă de distrugere printr-un mijloc periculos în relație cu o acțiune teroristă" și "tentative de asasinat în relație cu o acțiune teroristă".

Investigațiile au fost încredințate secțiunii antiteroriste din cadrul Brigăzii criminale a Prefecturii de poliție din Paris și Direcției Generale pentru Securitate Internă (DGSI).

Amenințarea teroristă rămâne ridicată în Franța, lovită din ianuarie 2015 de o serie de atentate jihadiste.

Ultimul atentat a fost comis duminică, la Marsilia, în sudul țării, când un individ, strigând "Allah Akbar", a înjunghiat două fete de 20 de ani în gara Saint-Charles, după care a fost împușcat de militari ai operațiunii Sentinelle. Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat atacul, mai scrie AFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

3 Așa o fi?

4 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu

5 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…