Franța: Fillon a obținut un împrumut de 50.000 euro nedeclarat de la miliardarul care i-a angajat soția (presă)

Franța: Fillon a obținut un împrumut de 50.000 euro nedeclarat de la miliardarul care i-a angajat soția (presă)

Candidatul dreptei la alegerile prezidențiale din Franța, François Fillon, a obținut în 2013 de la omul de afaceri Marc Ladreit de Lacharriere un împrumut de 50.000 de euro, fără dobândă și nedeclarat oficial, scrie săptămânalul Le Canard Enchaîné, în ediția ce va apărea miercuri, transmite AFP.

Potrivit jurnaliștilor săptămânalului satiric, Fillon 'nu a considerat util să treacă' acest împrumut în declarația de patrimoniu depusă la Înalta autoritate pentru transparența vieții publice.

Avocatul lui Fillon, Antonin Levy, a declarat că împrumutul a fost 'restituit integral', însă nu a precizat la ce dată.

Miliardarul Marc Ladreit de Lacharriere, un apropiat al lui François Fillon, este cel care, conform unei dezvăluiri anterioare a aceleiași publicații, i-a oferit un loc de muncă fictiv lui Penelope Fillon la o publicație literară pe care o patronează. Pentru presupusele activități prestate, soția fostului premier a încasat, între 2 mai 2012 și decembrie 2013, în jur de 5.000 de euro brut lunar.

Aceste noi acuzații, apărute la o zi după sfârșitul oficial al crizei politice declanșate de suspiciunile privind angajări fictive ale unor membri ai familei lui Fillon, ar putea relansa speculațiile legate de capacitatea acestuia de a-și menține candidatura.

Deocamdată, François Fillon încearcă să-și relanseze campania, cu mai puțin de 50 de zile înaintea primului tur de scrutin, în care sondajele îl plasează pe locul al treilea, după Marine Le Pen, președinta Frontului Național, și Emmanuel Macron, candidat independent.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”