Franța: Juppe și Sarkozy, favoriți să ajungă în turul al doilea al alegerilor primare ale conservatorilor (sondaj)

Alain Juppe și Nicolas Sarkozy ar urma să se confrunte într-un al doilea tur al alegerilor primare ale conservatorilor la sfârșitul acestei luni, în perspectiva scrutinului prezidențial din Franța în 2017, conform ultimului sondaj pe această temă, informează Reuters.

Conform sondajului apărut Le Monde și realizat de Cevipof și Ipsos-Sopra Steria, fostul prim-ministru Juppe ar câștiga 36% din voturi în primul tur, care are loc duminică, în timp ce fostul președinte Sarkozy ar obține 29%.
   
Francois Fillon, care a câștigat teren în sondajele recente odată cu apropierea primei runde, se află pe locul al treilea, cu 22%, în creștere cu până la 10 puncte procentuale într-o lună. Un sondaj apărut marți privind principalii candidați ai partidului Republicanii îl plasa la egalitate cu Sarkozy și îl dădea potențial câștigător într-un al doilea tur cu Juppe.
   
În al doilea tur, Juppe este dat învingător în fața lui Sarkozy, cu 57% din voturi comparativ cu 43%. Cele mai multe sondaje efectuate până acum îl dau de asemenea pe Juppe câștigător clar în a doua rundă.
   
El este de asemenea favorit să câștige alegerile pentru președinția țării într-un al doilea tur împotriva liderului extremei-drepte Frontul Național, Marine Le Pen. Sondajul a confirmat de asemenea așteptările că Le Pen ar fi probabil adversara oricărui candidat de centru-dreapta.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…