Franța: Liderul atacurilor din 13 noiembrie a fost identificat, dar nu este Abaaoud, potrivit unor documente

Franța: Liderul atacurilor din 13 noiembrie a fost identificat, dar nu este Abaaoud, potrivit unor documente

Autoritățile franceze afirmă că l-au identificat pe liderul atacurilor islamiste comise la 13 noiembrie în Paris și cunosc faptul că Abdelhamid Abaaoud, încolțit și ucis câteva zile mai târziu de poliție, a avut un rol mai puțin important în aceste atacuri, relatează miercuri Reuters.

Documente oficiale publicate recent citează mărturia lui Bernard Bajolet, șeful Direcției Generale de Securitate Externă (DGSE), în cadrul unei audieri parlamentare desfășurate pe 24 mai, cu ușile închise, privind operațiunile antiteroriste ale Franței.

Bajolet nu a precizat numele persoanei pe care autoritățile o consideră comandantul atacurilor sau dacă aceasta mai este în viață sau nu.

Abaaoud a fost inițial descris ca fiind liderul atacurilor cu mitralieră și cu bombe comise la sala de concerte Bataclan, la cafenele și restaurante în Paris, precum și la Stade de France, atacuri soldate cu 130 de morți.

'Este adevărat că Abaaoud a fost un coordonator, dar nu a fost comandantul', a declarat Bajolet. 'Știm cine este comandantul, dar voi păstra discreția asupra acestui subiect. "Avem acum o bună cunoaștere a organigramei ... Am făcut progrese cu privire la aceste subiecte, prin urmare avem o idee despre identitatea comandantului' atacurilor, a spus oficialul francez.

Parlamentul francez a publicat săptămâna trecută recomandările comisiei sale de anchetă, iar marți a dat publicității întregul raport.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Irina Cristea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

2 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

3 Militarii ucraineni au distrus o stație radar de război electronic, care poate fi inclusă în categoria „arme valoroase ale armatei ruse”

4 Ce urmează după referendumuri: Novorusia, proiectul care ar deveni realitate?

5 Explozii puternice în jurul gazoductelor Nord Stream din Marea Baltică / Operatorul anunţă că acestea au suferit avarii „fără precedent”