Franța: Percheziție la proprietatea fostului lider de extremă-dreapta Jean-Marie Le Pen

Franța: Percheziție la proprietatea fostului lider de extremă-dreapta Jean-Marie Le Pen

Proprietatea fostului președinte al partidului de extremă-dreapta Frontul Național (FN), Jean-Marie Le Pen, a fost percheziționată marți în cadrul unei anchete privind salariile asistenților aleșilor FN în Parlamentul European, relatează AFP. Poliția franceză a percheziționat proprietatea familială a lui Le Pen de la Saint-Cloud, în regiunea pariziană, unde se află atât domiciliul, cât și biroul său, dar și biroul secretarului său personal, Gérald Gérin.

'Da, există o percheziție, încă în desfășurare', a confirmat Jean-Marie Le Pen, membru al Parlamentului European.

Perchezițiile se înscriu în cadrul unei anchete deschise în martie 2015 de justiția franceză, în urma unei sesizări făcute de co-legislativul european.

Sesizarea a vizat salariile virate către 20 de asistenți ai europarlamentarilor FN, ale căror nume figurează și în organigrama Frontului Național, ceea ce lasă deschisă posibilitatea ca ei să aibă unele sarcini de serviciu suplimentare pentru care nu sunt remunerați de Parlamentul European.

La demararea anchetei, Gérald Gérin apărea în organigrama partidului ca asistent al Jean-Marie Le Pen, dar și ca asistent al eurodeputatei FN Marie-Christine Arnautu în cadrul Parlamentului European.

Contactat de AFP, avocatul lui Jean-Marie Le Pen a denunțat percheziția, care s-a desfășurat 'într-o opacitate totală și într-un regim de tensiune'. 'Nu știm ce ni se reproșează', a precizat el.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații certe

2 Zvon...

3 Așa o fi?

4 Îngrijorare în Anglia după apariția „mâncătoarei de carne”, o infecție care se transmite sexual şi care cauzea…

5 „Sunt foarte mulți idioți, eu i-aș aresta. Din cauza lor am ajuns să moară pe zi în România câți mor în toată …