FRF se va constitui parte civilă în dosarul în care Mircea Sandu e pus sub urmărire penală de DIICOT

FRF se va constitui parte civilă în dosarul în care Mircea Sandu e pus sub urmărire penală de DIICOT

Federația Română de Fotbal se va constitui parte civilă în dosarul în care fostul șef de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, este pus sub urmărire penală de DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani, în legătură cu un contract privind construcția Centrului Național de Fotbal Buftea, a anunțat, luni, președintele FRF, Răzvan Burleanu.

"Legat de Centrul Național de Fotbal Buftea, a existat o solicitare a DIICOT-ului dacă FRF se va constitui parte civilă sau nu. Azi, Comitetul Executiv a decis ca FRF să se constituie parte civilă în acest dosar și vom face tot ce ne va sta în putere pentru a aduce acești bani, care fac parte din prejudiciu, înapoi în fotbal. Prejudiciul anunțat de DIICOT în momentul de față este de 740.000 de euro", a declarat Răzvan Burleanu la finalul ședinței Comitetului Executiv al FRF.

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a fost pus sub urmărire penală de DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani, în legătură cu un contract privind construcția Centrului Național de Fotbal Buftea.

În același dosar, au fost puși sub acuzare Bogdan Petculescu, Ziv-Asher Tetelman și Puiu Tetelman.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2009 — 2010, Mircea Sandu a inițiat și constituit împreună cu suspecții Bogdan Petculescu, Ziv-Asher Tetelman și Puiu Tetelman un grup infracțional organizat, care a avut ca scop însușirea din patrimoniul Federației Române de Fotbal a sumei de 740.000 euro, provenită din încheierea unui contract de execuție lucrări având ca obiect construcția unui centru de fotbal pe raza localității Buftea, județul Ilfov.

"În vederea atingerii scopului infracțional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepriză și subantrepriză între mai multe societăți comerciale controlate de către membrii grupului infracțional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu Federația Română de Fotbal. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracționale disimulate sub forma — restituire împrumut asociat, dividende", susțin procurorii.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro