Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi fost prea scumpe, cele chinezeşti ar fi picat la tehnic

Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi fost prea scumpe, cele chinezeşti ar fi picat la tehnic

Primăria Capitalei a anulat licitația pentru 100 de autobuze electrice, potrivit unui anunț din 10 decembrie. Ambele oferte, atât cea de autobuze turcești, precum și cea de autobuze chinezești, au fost declarate neconforme, scrie  Economica.net .

Licitația Primăriei București pentru achiziția a 100 de autobuze electrice a fost anulată din cauză că au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme, potrivit unui  anunț publicat în platforma de achiziții publice SICAP pe 10 decembrie . Amintim că licitaţia a fost lansată pe 19 martie, iar până la termenul limită din 7 iunie au depus oferte asocierea turco-germană Bozankaya-Sileo şi un importator al autobuzelor chinezesţi Byd. După ce oferta cu autobuze chinezeşti ar fi fost respinsă în etapa tehnică, cea cu autobuze turceşti ar fi fost descalificată în etapa financiară.

O explicaţie ar fi că turcii nu s-ar fi încadrat în bugetul alocat achiziţiei, de aproape 220 de milioane de lei. Iar oferta financiară pentru autobuzele chinezeşti nici nu a mai fost deschisă, din moment ce acestea nu ar fi trecut de etapa de evaluare tehnică.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa