Frontiera dintre Belarus şi Polonia rămâne deschisă vineri, în pofida declaraţiei preşedintelui belarus privind închiderea ei

Frontiera dintre Belarus şi Polonia rămâne deschisă vineri, în pofida declaraţiei preşedintelui belarus privind închiderea ei

Frontiera dintre Polonia şi Belarus a rămas deschisă vineri dimineaţa, după ce preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat că ţara sa trebuie să-şi închidă frontierele cu Polonia şi Lituania, a anunţat poliţia de frontieră poloneză, informează Reuters.

"Frontiera este deschisă, nu vedem perturbări, nu există timpi de aşteptare şi nu avem semnale că frontiera se va închide", a spus un ofiţer al poliţiei de frontieră sub protecţia anonimatului, în condiţiile în care nu a fost autorizat să discute cu mass-media.

Lukaşenko, ce se confruntă cu săptămâni de proteste în urma unor alegeri prezidenţiale contestate, a declarat joi că Belarus trebuie să-şi închidă frontierele cu Polonia şi Lituania şi să întărească măsurile de control la frontiera cu Ucraina.

La un forum al femeilor desfăşurat joi la Minsk, preşedintele belarus le-a transmis popoarelor din cele trei ţări vecine menţionate: "Opriţi politicienii fără minte, nu-i lăsaţi să declanşeze un război!"

Această declaraţie intervine în timp ce criza politică nu slăbeşte în fosta republică sovietică, confruntată cu o vastă mişcare de contestare populară după alegerile prezidenţiale din 9 august.

Respins de opoziţie, care evocă o consultare trucată, scrutinul a dus la reconfirmarea mandatului lui Aleksandr Lukaşenko aflat la putere din 1994.

Polonia şi Lituania au denunţat aceste alegeri, apreciindu-le drept fraudate, şi au primit mai mulţi opozanţi care au fugit de regimul de la Minsk.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?