Funcționar din cadrul Serviciului Urbanism al Primăriei Capitalei, trimis în judecată pentru luare de mită

Gheorghe Cosmin Metescu, funcționar în cadrul Serviciului Urbanism al Primăriei Municipiului București, a fost trimis în judecată, marți, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut mită pentru modificarea unui plan urbanistic zonal.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Gheorghe Cosmin Metescu, la data faptei funcționar public în cadrul Serviciului Urbanism al Primăriei Municipiului București, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită și a lui Marius Răduță Kobilanski pentru complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul trimis instanței, procurorii susțin că, în perioada ianuarie — iunie 2015, Gheorghe Cosmin Metescu ar fi pretins, prin intermediul lui Marius Răduță Kobilanski și al unei alte persoane, o sumă cuprinsă între 40.000 și 50.000 euro de la proprietarii unui teren situat în București, pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, în sensul modificării unui plan de urbanism zonal.

În urma acestei modificări, spun anchetatorii, terenul respectiv, în suprafață de circa 5.000 metri pătrați, situat în sectorul 6 al Capitalei, pe Splaiul Independenței, urma să dobândească caracter construibil, în condițiile în care, potrivit planului de urbanism zonal actual, această suprafață de teren era încadrată în categoria "spații verzi".

Gheorghe Cosmin Metescu ar fi fost prins în flagrant, pe 11 iunie 2015, în timp ce primea 12.000 euro din suma solicitată.

Dosarul a fost trimis pentru a fi soluționat de Tribunalul București.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Info / Doliu la PSD! Doar 10% din votanții ProRomânia votează cu Dăncilă! Peste 70% merg cu Iohannis!

5 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor