Gérard Depardieu, văzut la Phenian înaintea ceremoniilor pentru celebrarea a 70 de ani de regim nord-coreean

Gérard Depardieu, văzut la Phenian înaintea ceremoniilor pentru celebrarea a 70 de ani de regim nord-coreean

Actorul francez Gérard Depardieu a fost văzut într-un hotel din Phenian de un jurnalist al AFP, într-un moment în care capitala nord-coreeană se pregăteşte de celebrarea a 70 de ani de la fondarea regimului.

Agenţia France Presse notează că nu se cunosc motivele prezenţei acestui monstru sacru al cinema-ului francez într-un bar al hotelului internaţional Yanggakdo, principalul hotel pentru turişti din Phenian.

Vizibil contrariat, el a refuzat orice solicitare de interviu venită din partea jurnaliştilor care l-au recunoscut.

Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), numele oficial al Coreii de Nord, a fost proclamată la 9 septembrie 1948, la trei ani după ce SUA şi Uniunea Sovietică au divizat peninsula la capătul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Acest gen de aniversare este întotdeauna un eveniment cheie pentru calendarul politic nord-coreean, iar regimul organizează ample festivităţi, deseori marcate de o mare defilare militară.

Aceste mari parade, în general supervizate de liderul Kim Jong Un însuşi, sunt cruciale pentru observatorii regimului, care încearcă întotdeauna să identifice în armele afişate progresele militare nord-coreene.

Programul defilării nu a fost comunicat în acest an. Însă experţii estimează că regimul ar putea să nu arate de această dată rachetele balistice pe care le-a afişat la precedentele defilări, şi asta pentru a nu submina contextul actual, în care se încearcă detensionarea situaţiei din peninsulă.

După ani de tensiuni determinate de programele balistic şi nuclear ale Nordului, peninsula trece de la începutul anului printr-o remarcabilă perioadă de calm.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tânăr măcelărit de membrii unuia dintre cele mai sângeroase clanuri de lângă București

2 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!

3 „Uite cum o frec pentru tine, aici trebuia să fie gura ta” a ajuns consilier la BNR, coleg cu Dăncilă

4 Un dom de căldură, cu temperaturi de 45 grade Celsius, va pârjoli România și sud-estul Europei

5 Citiți! / Când ăștia au bătut cu pumnul în masă, președintele României a întors o lege care le strica ploile...