Gâdea susține că i-a platit cash datoria lui Voiculescu. Probabil, fiecare rahat mâncat s-a echivalat cu o sumă de bani...

Gâdea susține că i-a platit cash datoria lui Voiculescu. Probabil, fiecare rahat mâncat s-a echivalat cu o sumă de bani...

Gâdea susține că i-a platit cash datoria lui Voiculescu. Probabil, fiecare rahat mâncat s-a echivalat cu o sumă de bani... Avocatul directorul Antenei 3, Mihai Gâdea, a cerut luni Judecatoriei Sectorului 3 sa respinga solicitarea facuta de Fisc de blocare a conturilor bancare, in cazul recuperarii prejudiciului de 60 de milioane de euro din dosarul ICA-Dan Voiculescu, relatează  Ziare.com .

Fiscul vrea sa puna poprire pe conturile realizatorului TV, deoarece in declaratiile de avere date de Dan Voiculescu, in perioada in care era parlamentar, aparea un imprumut acordat in nume personal lui Gâdea.

Valoarea acestuia: 785.000 de lei.

Potrivit ultimei declaratii de avere depuse de politician, din 2012, Gidea a platit o parte din imprumut si mai avea de plata, in iulie 2012, suma de 695.000 de lei.

Pe 8 august 2014, Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare in dosarul ICA.

Avocat: Datoria a fost platita

La termenul de astazi, avocatul lui Mihai Gâdea a explicat ca datoria a fost stinsa inca din mai 2014 (inaintea deciziei de condamnare in cazul ICA-Dan Voiculescu - n.red) si ca solicitarea Fiscului ar trebui respinsa ca neintemeiata.

In sprijinul afirmatiei sale, el a depus o "declaratie semnata de creditor", Dan Voiculescu, data in aprilie 2016 si un extras bancar, prin care Gidea i-ar fi virat mogulului o transa, suma de 305.000 de lei.

Restul datoriei ar fi fost restituita in numerar.

Avocatul a depus mai multe documente, date privind veniturile lui Gâdea si extragerile in numerar facute la banca, pentru a demonstra ca afirmatiile sale sunt reale.

"Potrivit legii, exista o prezumtie, in favoarea debitorului, ca a fost restituita datoria," a explicat avocatul.

Pentru a da greutate afirmatiilor privind relatia de amicitie, judecatorii l-au audiat ca martor pe un alt realizator de la Antena 3, Adrian Ursu.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu a avut niciun reprezentant la acest termen din proces.

"O relatie sincera, apropiata"

Adrian Ursu a fost punctual astazi la sediul Judecatoriei Sectorului 3. Audierea era stabilita pentru ora 10:00.

"Precizez ca, de-a lungul celor sase ani in care si eu am fost prieten cu Gâdea Emanuel Mihai, am constatat ca acesta este prieten foarte bun cu domnul Voiculescu. Acestia isi faceau concediile impreuna, sarbatorile, fiind impreuna la toate evenimentele importante din viata lor", a declarat in fata judecatorului Ursu.

"Precizez ca am fost martor direct la multe din aceste intalniri si am observat ca relatia dintre parti este foarte apropiata si dateaza de dinainte de 2011, cand eu l-am cunoscut pe domnul Emanuel Gâdea. Acesta si domnul Voiculescu avand o relatie de prietenie mult mai veche, o relatie sincera si foarte apropiata ce se observa din felul in care acestia vorbeau, din caracterul cordial, formulele de adresare. Doresc sa mentionez ca increderea dintre parti este foarte-foarte mare", a repetat Adrian Ursu.

Judecatoria Sectorului 3 a ramas in pronuntare in acest dosar si urmeaza sa decida daca blocheaza sau nu conturile lui Mihai Gâdea.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria