Galați: A doua zi de proteste la societatea de furnizare a agentului termic Calorgal

Galați: A doua zi de proteste la societatea de furnizare a agentului termic Calorgal

Aproximativ 70 de angajați ai societății de distribuție a agentului termic Calorgal Galați au încetat joi dimineața lucrul și protestează, pentru a doua zi consecutiv, în curtea societății, nemulțumiți de întârzierea plății salariilor și nivelul scăzut al acestora.

Salariații reclamă că nu și-au primit salariile de două luni, în timp ce directorul societății Calorgal, Marian Alexandru, dar și alți directori și-au primit banii. Protestatarii cer demiterea directorului și o mai mare transparență a administrației în privința programului de disponibilizări, preconizat a se opera de anul viitor.

Manifestanții scandează "Demisia" și au afișat pancarte inscripționate cu mesajele: "Vrem conducere competentă", "Vrem transparență, dialog".

Furnizarea agentului termic în sistem centralizat în municipiul Galați ar trebui să fie demarată de la 1 noiembrie, însă angajații Calorgal amenință că nu vor porni punctele termice dacă nu își vor primi banii.

O delegație a manifestanților a fost primită de primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. Edilul a declarat miercuri că salariații Calorgal vor primi săptămâna viitoare salariile restante.

Societatea de distribuție a agentului termic Calorgal numără aproximativ 460 de angajați.

În Galați sunt în jur de 98.000 de apartamente, însă doar aproximativ 20.000 mai sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare.

AGERPRES/(A — autor: Dan Paic, editor: Nona Jalbă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…