Galaţi: Focarul de pestă porcină africană din satul Vameş a fost confirmat

Galaţi: Focarul de pestă porcină africană din satul Vameş a fost confirmat

Laboratorul Naţional de Referinţă din cadrul Institutului Naţional de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat existenţa unui focar de pestă porcină africană în satul gălăţean Vameş, comuna Piscu, a declarat, miercuri, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi, Carmen Stroia.

DSVSA Galaţi a confirmat, încă de luni, existenţa unei suspiciuni de îmbolnăvire cu pestă porcină africană la animalele dintr-o gospodărie din satul Vameş.

Potrivit şefei DSVSA Galaţi, inspectorii sanitar veterinari au procedat, preventiv, la eutanasierea celor opt porci din localitate şi la dezinfectarea gospodăriilor afectate.

În judeţul Galaţi au mai fost descoperite focare de pestă porcină africană în comuna Suceveni, toţi cei aproximativ 200 de porci din localitate fiind eutanasiaţi, iar gospodăriile dezinfectate. AGERPRES/(A - autor: Dan Paic, editor: Diana Dumitru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Prima prințesă care pozează într-o revistă pentru adulți

2 VIDEO Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet

3 Așa o fi? /

4 „Anul trecut am fost la un bordel de mai multe ori la nişte fete” / Ciudatele mesaje primite de mama profesorului de matematică dat dispărut acum 4 ani

5 VIDEO Imagini care dau fiori / Două avioane de linie, cu sute de pasageri la bord, au evitat la limită un dezastru, deasupra Golfului Aden