Galaţi: Peste 400 de cartuşe, descoperite la frontieră într-un autoturism condus de un ucrainean

Galaţi: Peste 400 de cartuşe, descoperite la frontieră într-un autoturism condus de un ucrainean

Peste 400 de cartuşe au fost descoperite de echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi - rutier într-un autoturism condus de un cetăţean ucrainean, se arată într-un comunicat transmis, luni, de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Potrivit sursei citate, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi - rutier s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei un cetăţean ucrainean, în vârstă de 42 ani, la volanul unui autoturism.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în cadrul căruia echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit în portbagajul şi în compartimentul roţii de rezervă 410 cartuşe, dintre care zece de vânătoare, calibru 12 mm şi 400 cu glonţ, calibru 5,6 mm.

Cetăţeanul ucrainean a declarat că este vânător profesionist şi că şoferul său a uitat cartuşele în autoturism, în urma desfăşurării unei vânători pe teritoriul Ucrainei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi de contrabandă calificată, iar cartuşele urmează a fi predate lucrătorilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Galaţi pentru expertiză. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...