Galaţi: Peste 400 de cartuşe, descoperite la frontieră într-un autoturism condus de un ucrainean

Galaţi: Peste 400 de cartuşe, descoperite la frontieră într-un autoturism condus de un ucrainean

Peste 400 de cartuşe au fost descoperite de echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi - rutier într-un autoturism condus de un cetăţean ucrainean, se arată într-un comunicat transmis, luni, de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Potrivit sursei citate, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi - rutier s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei un cetăţean ucrainean, în vârstă de 42 ani, la volanul unui autoturism.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în cadrul căruia echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit în portbagajul şi în compartimentul roţii de rezervă 410 cartuşe, dintre care zece de vânătoare, calibru 12 mm şi 400 cu glonţ, calibru 5,6 mm.

Cetăţeanul ucrainean a declarat că este vânător profesionist şi că şoferul său a uitat cartuşele în autoturism, în urma desfăşurării unei vânători pe teritoriul Ucrainei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi de contrabandă calificată, iar cartuşele urmează a fi predate lucrătorilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Galaţi pentru expertiză. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu

3 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

4 O femeie din Cluj vaccinată cu Pfizer, depistată cu Covid-19 după două luni de la rapel, a murit în secția de …

5 Raluca Medeşan a murit la doar 34 de ani / Era co-fondatoarea proiectului Profesorul Digital