Galaţi: Un sârb, căutat internaţional pentru genocid, capturat de Poliţia de Frontieră

Galaţi: Un sârb, căutat internaţional pentru genocid, capturat de Poliţia de Frontieră

Un bărbat de 50 de ani, din Serbia, care era căutat internaţional pentru fapte de genocid, a fost capturat de poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-port, se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Potrivit sursei citate, pe numele cetăţeanului sârb era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi extrădare.

Stevan B. s-a prezentat, sâmbătă dimineaţă, în portul Galaţi, pentru efectuarea formalităţilor necesare controlului de frontieră, el făcând parte din echipajul unei nave sub pavilion Serbia.

"La controlul de frontieră, lucrătorii noştri au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă Interpol, acesta fiind căutat în vederea arestării şi extrădării, deoarece este cercetat pentru infracţiunea de genocid, săvârşită în perioada septembrie-decembrie 1991", se precizează în comunicatul ITPF Iaşi.

Stevan B. a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, în vederea luării măsurilor ce se impun. AGERPRES/ (AS- Autor: Cristian Lupaşcu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...