GCS: 160 noi decese la pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, dintre care 45 anterioare intervalului de referinţă

GCS: 160 noi decese la pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, dintre care 45 anterioare intervalului de referinţă

Un număr de 160 de decese la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 au fost raportate în ultimele 24 de ore, dintre care 45 anterioare intervalului de referinţă, a informat, vineri, Grupul de Comunicare Strategică.

Cele 45 de decese anterioare intervalului de referinţă au survenit în judeţele Arad, Bacău, Braşov, Bihor, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Suceava şi în Bucureşti, în lunile octombrie şi noiembrie 2021.

Potrivit GCS, au murit 73 bărbaţi şi 87 femei, internaţi în spitalele din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui, Vrancea şi din Bucureşti.

Dintre cele 160 de decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 10-99 ani, unul la categoria de vârstă 30-39 ani, trei la categoria de vârstă 40-49 ani, 21 la categoria de vârstă 50-59 ani, 34 la categoria de vârstă 60-69 ani, 51 la categoria de vârstă 70-79 ani şi 48 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Conform GCS, 150 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, 6 pacienţi decedaţi nu au înregistrat comorbidităţi, iar pentru 4 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

Din totalul de 160 de pacienţi decedaţi, 142 erau nevaccinaţi şi 18 vaccinaţi. Cei 18 pacienţi decedaţi vaccinaţi aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 ani şi peste 80 de ani. Toţi pacienţii vaccinaţi care au decedat prezentau comorbidităţi.

De la începutul pandemiei, în total, 55.989 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit în România. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…