GCS: 22 de persoane în carantină, pentru alte 12.619 fiind dispusă măsura auto-izolării

GCS: 22 de persoane în carantină, pentru alte 12.619 fiind dispusă măsura auto-izolării

Starea de sănătate a tinerilor de 16 ani din Timişoara şi a bărbatului din Olt este bună, neavând simptome, iar a pacienţilor internaţi la Iaşi şi Cluj-Napoca este ameliorată faţă de momentul internării lor, informează vineri Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, la nivel naţional se află în carantină 22 de persoane, pentru alte 12.619 fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

"Până la această oră au fost prelevate şi analizate 734 de probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecţia cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienţi confirmaţi cu acest virus. Dintre acestea, 726 au ieşit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul", precizează GCS.

În acest moment, sunt internaţi 5 pacienţi diagnosticaţi cu infecţie cu COVID-19 (coronavirus) în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecţioase din Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova, starea de sănătate a acestora fiind monitorizată permanent de personal medical.

"Ministerul Sănătăţii a solicitat astăzi spitalelor judeţene să demareze proceduri de licitaţii pentru achiziţionarea a câte unui aparat Real Time PCR în vederea creşterii capacităţii de testare, care în acest moment este realizată în 6 centre (Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Craiova)", arată aceeaşi sursă.

Al optulea caz diagnosticat cu COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul României este al unui bărbat în vârstă de 51 de ani din judeţul Olt, care a călătorit din Italia cu acelaşi autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct al acestuia.

Bărbatul nu prezintă simptome specifice, în momentul confirmării acesta se afla în izolare la domiciliu din data de 29 februarie şi este internat la Spitalul de boli infecţioase din Craiova.

Până în prezent, dintre persoanele care au fost confirmate cu COVID-19 (coronavirus) trei au fost declarate vindecate, toate trei fiind externate.

Cetăţenii care doresc informaţii despre situaţiile legate de COVID-19, despre modul în care se manifestă virusul, modalităţile de prevenire a îmbolnăvirii şi alte detalii legate de conduita preventivă pot apela numărul TelVerde 0800.800.358. De asemenea, cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii la numărul de telefon +4021.320.20.20. AGERPRES/ (AS - autor: Roberto Stan, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

3 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”