GCS: 78 de noi decese la pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, raportate în ultimele 24 de ore

GCS: 78 de noi decese la pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, raportate în ultimele 24 de ore

Un număr de 78 de decese - 53 de bărbaţi şi 25 de femei - la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 au fost raportate în ultimele 24 de ore, dintre care cinci anterioare intervalului de referinţă, a informat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

Persoanele decedate erau internate în spitalele din Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Harghita, Ilfov, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Sălaj, Sibiu, Vâlcea.

Cele cinci decese anterioare intervalului de referinţă au survenit în judeţele Arad, Mureş, Neamţ şi Vâlcea, câte unul din lunile septembrie şi noiembrie şi trei din octombrie.

Dintre cele 78 de decese, unul au fost înregistrate la categoria de vârstă 30 - 39 de ani, două la categoria de vârstă 40 - 49 ani, patru la categoria de vârstă 50 - 59 ani, 22 la categoria de vârstă 60 - 69 ani, 23 la categoria de vârstă 70 - 79 ani şi 26 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Conform GCS, 71 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, cinci pacienţi decedaţi nu au înregistrat comorbidităţi, iar pentru doi pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

Din totalul de 78 pacienţi decedaţi, 68 erau nevaccinaţi şi 10 vaccinaţi. Cei 10 pacienţi decedaţi vaccinaţi aveau vârste cuprinse între 30 - 39 ani şi peste 80 de ani. Nouă dintre pacienţii vaccinaţi care au decedat prezentau comorbidităţi, iar pentru un pacient vaccinat decedat nu au fost raportate boli asociate.

De la începutul pandemiei şi până duminică, 57.099 de persoane diagnosticate cu infecţia cu SARS-CoV-2 au decedat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa