GCS: 81 de decese la pacienţi COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore; 66 erau nevaccinaţi

GCS: 81 de decese la pacienţi COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore; 66 erau nevaccinaţi

Un număr de 81 decese la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus - 59 bărbaţi şi 22 femei - au fost raportate în ultimele 24 de ore, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Este vorba despre pacienţi infectaţi cu noul coronavirus internaţi în spitalele din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui.

Dintre cele 81 de decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 40 - 49 de ani, cinci la categoria 50 - 59 de ani, 19 la categoria de vârstă 60 - 69 de ani, 23 la categoria de vârstă 70 - 79 de ani şi 32 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Potrivit GCS, 78 dintre decese au fost înregistrate la pacienţi care au prezentat comorbidităţi, un pacient nu a prezentat comorbidităţi, iar pentru doi nu au fost raportate până în prezent.

Din totalul de 81 de pacienţi decedaţi, 66 au fost nevaccinaţi şi 15 vaccinaţi anti-COVID. Pacienţii vaccinaţi aveau vârsta cuprinsă în grupele 60 - 69 ani şi peste 80 ani. Toţi pacienţii vaccinaţi care au decedat prezentau comorbidităţi.

Până în prezent, 60.723 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS -CoV -2 au decedat în România. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”