GCS: Măsuri stricte la Ministerul Sănătăţii, după ce un angajat a fost depistat pozitiv

GCS: Măsuri stricte la Ministerul Sănătăţii, după ce un angajat a fost depistat pozitiv

Măsuri stricte şi o anchetă epidemiologică au fost dispuse la Ministerul Sănătăţii, după ce un angajat a ieşit pozitiv la testul pentru coronavirus.

"S-a dispus o anchetă epidemiologică, iar persoanele care au avut contact direct cu aceasta au fost testate sau sunt în curs de testare, fiind autoizolate la domiciliu. De asemenea, s-a dispus dezinfectarea birourilor din clădirea ministerului, iar programul de lucru de luni, marţi şi miercuri va fi suspendat, angajaţii lucrând de acasă", informează Grupul pentru Comunicare Strategică.

În acest moment, persoana infectată cu COVID-19 se află internată în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, starea ei este bună, este ameliorată simptomatic.

"Persoanele cu care a intrat în contact de pe traseul Iaşi-Bucureşti, în data de 12 martie, au fost testate, iar testul a ieşit negativ. Mai sunt aşteptate şi rezultatele de la probele membrilor familiei sale. Aceasta a venit din Dubai, dintr-o călătorie de agrement, iar persoanele cu care a luat contact acolo de asemenea au fost testate, rezultatele fiind negative", arată sursa citată.

Ministrul Sănătăţii nu a intrat în contact direct cu persoana respectivă, după ce aceasta s-a întors din călătoria din Dubai.

GCS reaminteşte că Victor Costache a fost testat la Parlament, pe 13 martie, iar rezultatul este negativ. Acesta nu se află în izolare, nefiind contact direct nici cu senatorul Vergil Chiţac depistat pozitiv şi nici nu a fost la şedinţa Biroului Politic al PNL, de luni, 9 martie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

3 Foarte interesante amănunte!

4 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

5 O „dihanie” HIMARS a spulberat baza grupării teroriste „Wagner” din regiunea Luhansk