GCS: Măsuri stricte la Ministerul Sănătăţii, după ce un angajat a fost depistat pozitiv

GCS: Măsuri stricte la Ministerul Sănătăţii, după ce un angajat a fost depistat pozitiv

Măsuri stricte şi o anchetă epidemiologică au fost dispuse la Ministerul Sănătăţii, după ce un angajat a ieşit pozitiv la testul pentru coronavirus.

"S-a dispus o anchetă epidemiologică, iar persoanele care au avut contact direct cu aceasta au fost testate sau sunt în curs de testare, fiind autoizolate la domiciliu. De asemenea, s-a dispus dezinfectarea birourilor din clădirea ministerului, iar programul de lucru de luni, marţi şi miercuri va fi suspendat, angajaţii lucrând de acasă", informează Grupul pentru Comunicare Strategică.

În acest moment, persoana infectată cu COVID-19 se află internată în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, starea ei este bună, este ameliorată simptomatic.

"Persoanele cu care a intrat în contact de pe traseul Iaşi-Bucureşti, în data de 12 martie, au fost testate, iar testul a ieşit negativ. Mai sunt aşteptate şi rezultatele de la probele membrilor familiei sale. Aceasta a venit din Dubai, dintr-o călătorie de agrement, iar persoanele cu care a luat contact acolo de asemenea au fost testate, rezultatele fiind negative", arată sursa citată.

Ministrul Sănătăţii nu a intrat în contact direct cu persoana respectivă, după ce aceasta s-a întors din călătoria din Dubai.

GCS reaminteşte că Victor Costache a fost testat la Parlament, pe 13 martie, iar rezultatul este negativ. Acesta nu se află în izolare, nefiind contact direct nici cu senatorul Vergil Chiţac depistat pozitiv şi nici nu a fost la şedinţa Biroului Politic al PNL, de luni, 9 martie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale