Generalul Ben Hodges: Ucraina a atins un nivel în care își va putea restabili pe deplin suveranitatea, inclusiv în Crimeea

Generalul Ben Hodges: Ucraina a atins un nivel în care își va putea restabili pe deplin suveranitatea, inclusiv în Crimeea

Ucraina a atins un nivel în care își va putea restabili pe deplin suveranitatea, inclusiv în Crimeea, în cursul anului viitor, a declarat fostul comandant al armatei americane în Europa, generalul în rezervă Ben Hodges, într-un comentariu pentru Newsweek.

„Iată-ne, la șase luni după începerea unei invazii ruse pe scară largă, iar presupusa a doua cea mai bună armată din lume controlează mai puțin de 20% din teritoriul Ucrainei, iar capacitatea sa de a conduce operațiuni ofensive ulterioare este practic epuizată”, a spus Hodges.

El a subliniat că partenerii occidentali trebuie acum să ofere guvernului de la Kiev sprijin material și moral pentru a obține o victorie militară completă.

„Este nevoie de o declarație conform căreia vrem ca Ucraina să câștige, că vrem să-și recapete tot teritoriul, că vrem să se poată apăra în viitor și că vom face tot ce este necesar pentru a-i ajuta să facă asta” a spus Hodges.

Fostul comandant al armatei SUA în Europa este sigur că Washingtonul este pe deplin conștient de nevoile Ucrainei.

„Nu ar trebui să vorbim public despre aceste nevoi în detaliu, deoarece inamicul nu ar trebui să vă cunoască capacitățile și slăbiciunile. Dar sunt 100% sigur că Departamentul de Apărare al SUA și Consiliul de Securitate Națională știu exact de ce are nevoie Ucraina, că ucrainenii le-au spus asta”, a spus el.

Oficialii ucraineni continuă să precizeze că șansele de victorie ale Ucrainei depind în mare măsură de furnizarea în timp util a Occidentului de sprijin militar și financiar.

Recent, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, a spus că Ucraina are nevoie nu doar de mai multe arme, ci și de arme mai puternice pentru a se apăra. În prezent, rachetele rusești pot trage la o distanță de 2.000 km, în timp ce armele Forțelor Armate ale Ucrainei își permit lovituri doar la o distanță de 100 km, explică Zalujnîi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Marius, un tânăr de 29 ani, abia făcuse nunta și aștepta un copil. În noaptea exploziei ținea locul unui coleg

2 „Sunt șocat, sunt consternat și, în același timp, debusolat” / Dorian Popa, țepuit de milionarul Donca

3 „Sunt recunoscătoare pentru această șansă“ / Fiica lui Robert Turcescu a semnat contract cu PRO TV

4 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

5 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA