George Aurelian Căţean, propus ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (fişă biografică)

George Aurelian Căţean, propus ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (fişă biografică)

Comitetul Politic al USR a validat, la 17 octombrie 2021, lista miniştrilor propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş şi programul de guvernare cu care se va prezenta în Parlament. George Aurelian Căţean a fost propus ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

George Aurelian Căţean s-a născut la 1 noiembrie 1986, la Rotbav, com. Feldioara, judeţul Braşov, potrivit https://www.ro.plus/georgecatean.

A urmat cursurile Colegiului Naţional Economic "Andrei Bârseanu" din Braşov (2002-2006). A devenit specialist în marketing după ce a obţinut licenţa la Universitatea Transilvania Braşov, la Facultatea de Ştiinţe Economice (2006-2009).

Între 2012-2014, a fost manager de proiect "Transhumanţa 2013 România - Polonia", proiect desfăşurat în cinci ţări, iar între 2017-2018 - coordonator comunitate tematică "Agricultură şi dezvoltare" - Platforma România 100 - Bucureşti. Din anul 2012, este secretar la Asociaţia Crescătorilor de animale Bovis - Rotbav, Braşov, iar din 2014 - preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale Braşov.

Din anul 2006, este administrator la SC CATEAN TRADE SRL - Rotbav, din 2017 este manager la SC Ferma Căţean SRL, iar din 2012 fermier, practicând o agricultură mixtă: creşterea animalelor şi cultivarea terenurilor.

A fost membru al Biroului Naţional al Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS), în Regiunea Centru cu responsabilitate pentru Rural (2018-2021) şi conduce o afacere în domeniul agricol şi al produselor tradiţionale cu cifră de afaceri de peste două milioane euro, menţionează https://www.ro.plus/georgecatean.

În 2021 a fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, menţionează https://www.ro.plus/georgecatean. AGERPRES/(Documentare - Cristian Anghelache, editor: Horia Plugaru, editor online: Andreea Preda)

 

Sursa foto: Ionuț Moșteanu /Facebook

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

4 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

5 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor