Germania: 17.000 de refugiaţi afgani aşteaptă să fie îmbarcaţi spre SUA

Germania: 17.000 de refugiaţi afgani aşteaptă să fie îmbarcaţi spre SUA

Aproximativ 17.000 de refugiaţi afgani se află la baze militare americane din Germania şi aşteaptă să fie îmbarcaţi spre Statele Unite, după ce au fost evacuaţi din Kabul pe calea aerului, au anunţat joi oficialităţi militare americane, potrivit DPA.

La baza aeriană Ramstein, din vestul Germaniei, sunt găzduiţi în corturi şi hangare circa 12.000 de afgani, a declarat comandantul Forţelor americane în Europa, generalul Tod Wolters, într-o videoconferinţă de presă.

Alţi 5.000 de afgani se află la Kaiserslautern, nu departe de Ramstein, în timp ce 4.300 sunt la baze militare americane din Italia şi Spania, a adăugat el.

Wolters a precizat că refugiaţii afgani sunt controlaţi de două ori înainte de a-şi continua călătoria către SUA - o dată imediat după sosirea la bazele americane din Europa şi a doua oară înainte de plecarea spre SUA.

Până în prezent, o persoană calificată drept suspectă este în arest. Generalul Tod Wolters nu a putut oferi alte detalii despre suspect, cu excepţia faptului că persoana în cauză nu reprezintă ''o ameninţare ridicată''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?