Germania: Angela Merkel spune că refugiații trebuie să se întoarcă în țările lor după încheierea războiului

Germania: Angela Merkel spune că refugiații trebuie să se întoarcă în țările lor după încheierea războiului

Cancelarul german Angela Merkel a încercat sâmbătă să reducă la tăcere vocile care o critică pentru politica ușilor deschise față de refugiați, declarând că solicitanții de azil din Siria și Irak trebuie să se întoarcă acasă după încheierea conflictelor din țările lor, relatează Reuters. Cancelarul a afirmat că în ciuda eforturilor de a-i ajuta și integra pe refugiați, este important de subliniat că acestora li s-a acordat permisiunea de a rămâne în țară o perioadă limitată de timp.

"Trebuie să le spunem oamenilor că acesta este un statut de rezidență temporară și că ne așteptăm ca, odată ce va fi din nou pace în Siria, odată ce gruparea Statul Islamic va fi învinsă în Irak, să se întoarcă în țările lor de origine cu cunoștințele pe care le-au obținut", a declarat Merkel la o reuniune a membrilor CDU din landul Mecklenburg — Pomerania Inferioară.

Ea a adăugat că 70% dintre refugiații care au fugit în Germania din cauza războiului din fosta Iugoslavie în anii 1990 s-au întors în țările lor.

Afirmațiile lui Merkel au loc după ce Horst Seehofer, liderul partidului partener CSU, a amenințat să acționeze guvernul în instanță dacă solicitarea sa de a se limita afluxul de refugiați nu va găsi ecou.

Sprijinul pentru formațiunea de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a crescut în sondaje la un număr cu două cifre. Liderul AfD a declarat sâmbătă că polițiștii de frontieră ar trebui chiar să-i împuște pe refugiați dacă va fi nevoie pentru a-i împiedica să intre în țară ilegal.

Angela Merkel a încercat să convingă alte țări europene să accepte cote pentru refugiați, a făcut presiuni pentru înființarea de centre de primire la frontierele externe ale UE și a fost în prim-planul efortului de a convinge Turcia să-i împiedice pe refugiați să intre în blocul comunitar. Progresele înregistrate au fost însă reduse, notează Reuters.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică