Germania: Annegret Kramp-Karrenbauer, premierul landului Saar, rănită într-un accident rutier

Prim-ministrul landului german Saar, Annegret Kramp-Karrenbauer, o stea în ascensiune în Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a cancelarului Angela Merkel, a fost rănită uşor într-un accident de automobil produs joi dimineaţă în apropiere de Potsdam, transmite dpa.

Maşina oficială în care se afla dna Kramp-Karrenbauer s-a ciocnit cu un camion pe autostrada spre Berlin, în jurul orei locale 04.30 (03.30 GMT), a precizat o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Annegret Kramp-Karrenbauer şi alţi trei ocupanţi ai automobilului au fost răniţi şi transportaţi ulterior la un spital din Potsdam, pentru îngrijiri medicale.

Annegret Kramp-Karrenbauer se deplasa spre Berlin pentru a lua parte la discuţiile exploratorii în vederea formării unui nou guvern de coaliţie, discuţii ce urmează să se încheie joi.

Conform purtătoarei de cuvânt a guvernului din Saar, Anne Funk, Annegret Kramp-Karrenbauer a suferit doar răni uşoare.

La rândul său, aceasta a scris pe Twitter că speră să părăsească spitalul vineri, după o noapte în care va rămâne sub observaţie. 'Date fiind circumstanţele, totul e OK cu mine şi cu colegii mei', a adăugat ea.

Cauza producerii accidentului este neclară deocamdată.

Annegret Kramp-Karrenbauer este considerată o potenţială înlocuitoare la şefia CDU a Angelei Merkel dacă aceasta va fi obligată să demisioneze. Ascensiunea sa se datorează în special înfrângerii administrate social-democraţilor în alegerile regionale din martie 2007, care a dat o grea lovitură campaniei liderului SPD, Martin Schulz, pentru a deveni cancelar.

 

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Un imbecil

3 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

4 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică

5 Greșește undeva omul ăsta?