Germania: Autoritățile anchetează peste 180 de suspecți de legături cu grupări militante din Siria

Germania: Autoritățile anchetează peste 180 de suspecți de legături cu grupări militante din Siria

Autoritățile germane desfășoară anchete asupra a peste 180 de suspecți de terorism reveniți din Siria sau care au legături cu grupări militante din acea țară, a indicat vineri Ministerul Justiției, la o zi după arestarea a trei sirieni, sub suspiciunea că pregăteau un atac terorist în orașul Düsseldorf, din vestul țării, în numele organizației jihadiste Stat Islamic (SI), transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a afirmat că este încă prea devreme pentru a fi trase concluzii cu privire la gravitatea amenințării reprezentate de planul pus la cale de suspecții arestați joi , însă alerta de securitate se menține la nivel ridicat.

'În prezent, procurorul federal șef desfășoară în jur de 120 de investigații referitoare la peste 180 de suspecți în legătură cu războiul civil din Siria, pentru apartenență sau sprijin în favoarea unei grupări teroriste', a declarat, la rândul său, un purtător de cuvânt al Ministerului Justiției.

Conform unor oficial din domeniul securității, citați de presa germană, cei trei sirieni arestați se înregistraseră la centre de primire pentru refugiați.

Într-o declarație pentru Reuters, liderul sindicatului polițiștilor, Rainer Wendt, a avertizat în legătură cu tentativele de a-i considera suspecți pe toți migranții, după arestările de joi.

'Știm după atacurile de la Paris și Bruxelles că Statul Islamic vrea să influențeze dezbaterea legată de migrație în Europa și să incite sentimentele anti-refugiați', a declarat Wendt. 'Aceasta face parte din strategia lor. Nu trebuie să cădem în capcana lor', a subliniat liderul sindical pentru Reuters.

Potrivit unui comunicat emis de procurorii federali, Hamza C., Mahood B. și Adb Arahman A.K. au fost arestați joi în trei landuri diferite.

Un al patrulea suspect, Saleh A., se află în arestul poliției din Franța, procedura de extrădare a sa fiind în desfășurare. Saleh A. a fost reținut la Paris la începutul acestui an, iar la 1 februarie le-a dezvăluit complotul terorist autorităților franceze.

Planul pus la cale de suspecți prevedea ca doi dintre ei să-și detoneze vestele cu explozivi în centrul istoric al orașului Düsseldorf, iar restul să ucidă cât mai mulți oameni cu focuri de armă.

Toți patru, cu vârste între 25 și 31 de ani, sunt bănuiți de apartenență la Stat Islamic, iar despre Adb Arahman A.K. se crede că a fost implicat și în activități ale Frontului Al-Nusra, afiliat rețelei Al-Qaida.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...