Germania: Cu cinci luni rămase până la alegeri, Armin Laschet face un apel la unitatea blocului conservator

Germania: Cu cinci luni rămase până la alegeri, Armin Laschet face un apel la unitatea blocului conservator

Liderul Uniunii Creştin-Democrate germane (CDU), Armin Laschet, i-a mulţumit marţi rivalului său Markus Söder, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), după ce primul a devenit candidatul blocului conservator la postul de cancelar în perspectiva alegerilor parlamentare federale din 26 septembrie, transmit Reuters şi dpa.

''Prin discuţii poţi vedea viaţa unei democraţii'', a spus Laschet într-o conferinţă de presă.

El a lansat un apel la unitatea blocului conservator CDU-CSU dacă acesta doreşte să păstreze avansul în faţa Verzilor în sondajele de opinie, cu cinci luni rămase până la alegerile parlamentare din Germania.

''Este important ca CDU-CSU să intre în aceste alegeri ca o echipă'', a spus liderul creştin-democrat într-o conferinţă de presă desfăşurată după ce Markus Söder a anunţat că se retrage din cursa pentru funcţia de candidat al blocului conservator la cancelaria federală.

''CDU nu va câştiga acest scrutin fără CSU şi reciproca este de asemenea valabilă'', a accentuat Laschet.

Blocul CDU-CSU are cel mai mare grup parlamentar şi conduce în sondajele de opinie, astfel că este foarte probabil ca viitorul cancelar să provină tot din rândul conservatorilor, la fel ca actualul şef al guvernului federal, Angela Merkel, care se va retrage după încheierea mandatului.

''Armin Laschet este cancelarul potrivit pentru Germania'', a apreciat, la rândul său, Paul Ziemiak, membru al conducerii CDU, în aceeaşi conferinţă de presă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”