Germania: Dispozitivul "suspect" descoperit într-un tren lângă Koln s-a dovedit a fi nepericulos

Germania: Dispozitivul "suspect" descoperit într-un tren lângă Koln s-a dovedit a fi nepericulos

Descoperirea unui "dispozitiv suspect" conţinând pulbere şi cuie într-un tren în apropiere de Koln, în Germania, a provocat sâmbătă o importantă desfăşurare poliţienească, geniştii stabilind în final că acesta nu era periculos, relatează AFP.

Dispozitivul descoperit în interiorul unei cutii de carton într-un tren regional conţinea "între altele, cuie şi o mică cantitate de pulbere neagră", dar după expertiză s-a văzut că acesta nu putea exploda şi deci "nu prezenta pericol" pentru pasageri, a indicat poliţia locală într-un comunicat.

Chiar dacă el ar fi putut fi detonat, acest simulacru de bombă nu ar fi putut proiecta cuiele "decât la câţiva centimetri distanţă", a adăugat poliţia.

Dispozitivul fusese descoperit vineri seara târziu în interiorul unui tren regional în timp ce acesta staţiona într-un depou feroviar din Koln-Deutz, în vestul ţării, de echipe de curăţenie.

Sâmbătă dimineaţa, echipe ale poliţiei şi genişti au pătruns în depou pentru a recupera dispozitivul şi în timpul acestei operaţiuni întregul cartier a fost închis publicului de baraje de poliţişti.

Toate cele 27 de trenuri aflate în depou urmează a fi inspectate de echipe specializate cu câini detectori de bombe.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

4 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

5 Așa o fi?