Germania: Dispozitivul "suspect" descoperit într-un tren lângă Koln s-a dovedit a fi nepericulos

Germania: Dispozitivul "suspect" descoperit într-un tren lângă Koln s-a dovedit a fi nepericulos

Descoperirea unui "dispozitiv suspect" conţinând pulbere şi cuie într-un tren în apropiere de Koln, în Germania, a provocat sâmbătă o importantă desfăşurare poliţienească, geniştii stabilind în final că acesta nu era periculos, relatează AFP.

Dispozitivul descoperit în interiorul unei cutii de carton într-un tren regional conţinea "între altele, cuie şi o mică cantitate de pulbere neagră", dar după expertiză s-a văzut că acesta nu putea exploda şi deci "nu prezenta pericol" pentru pasageri, a indicat poliţia locală într-un comunicat.

Chiar dacă el ar fi putut fi detonat, acest simulacru de bombă nu ar fi putut proiecta cuiele "decât la câţiva centimetri distanţă", a adăugat poliţia.

Dispozitivul fusese descoperit vineri seara târziu în interiorul unui tren regional în timp ce acesta staţiona într-un depou feroviar din Koln-Deutz, în vestul ţării, de echipe de curăţenie.

Sâmbătă dimineaţa, echipe ale poliţiei şi genişti au pătruns în depou pentru a recupera dispozitivul şi în timpul acestei operaţiuni întregul cartier a fost închis publicului de baraje de poliţişti.

Toate cele 27 de trenuri aflate în depou urmează a fi inspectate de echipe specializate cu câini detectori de bombe.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...